FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν πέφτει η κυβέρνηση από το Σκοπιανό»

Ημερομηνία: 29-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τέλος στην παραφιλολογία βάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή δημοσιεύματα που τον έφεραν να αποχωρεί από την κυβέρνηση εφόσον έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν πέφτει η κυβέρνηση από το Σκοπιανό (sic). Θα υπηρετήσουμε την κυβερνητική εντολή μέχρι το τέλος της τετραετίας» δήλωσε ο υπουργός, λίγο μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ..

Ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, εξέφρασε εκ νέου την εμπιστοσύνη του «για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις» και επανέλαβε τη θέση του κόμματός πως δε δέχεται λύση που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα θα διαρκέσουν καιρό ενώ υποστήριξε ότι πέραν της ονομασίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αλλαγή συντάγματος αναφορικά με τα αλυτρωτικά.

Επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει θέση. «Εκείνοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν η θέση του είναι της κ. Μπακογιάννη ή του Κώστα Καραμανλή ή οι θέσεις που εκφράζει σήμερα δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα συλλαλητήρια τόνισε πως τα διοργανώνουν πολίτες που «εκφράζουν μια εθνική θέση και βοηθούν την εθνική διαπραγμάτευση».

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως το κόμμα του θα συμμετέχει.

Την ίδια στιγμή ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προσερχόμενος στην κοινή συνεδρίαση του εκτελεστικού και της κοινοβουλευτικής ομάδας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με τον Σύριζα μας ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ. Όσον αφορά το θέμα με την πΓΔΜ, ανέφερε ότι προτιμά να αφήνει την διαπραγμάτευση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος