FOLLOW US: facebook twitter

«Δίνω αίμα, χαρίζω μια ζωή»: Με συμμετοχή και χαμόγελα η 1η Εθελοντική αιμοδοσία του 3ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 23-11-2017 | Συντάκτης:

Με το σύνθημα “δίνω αίμα, χαρίζω μια ζωή” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία στο 3ο Γυμνάσιο Πύργου, με την πολύτιμη συνδρομή της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κας Κωνσταντίνας Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου και των νοσηλευτριών του Σταθμού.

Στο σχολείο προσήλθαν αρκετοί εθελοντές αιμοδότες προκειμένου να ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος που μόλις δημιουργήθηκε, αφιερώνοντας μερικά λεπτά προσφέροντας ζωή με την απλή πράξη της αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία έγινε από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι στο χώρο του σχολείου με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Μάλιστα αν και πρώτη φορά, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 10 πολύτιμες μονάδες αίματος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την κοινωνική τους ευαισθησία και την αγάπη στο συνάνθρωπο.

Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και στη συνέχεια αιμοδότησαν με την βοήθεια των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά και Λίτσας Παπαδοπούλου.

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Πύργου κ. Κατερίνα Μαρμαρινού και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  κ. Δώρα Αντωνοπούλου, ευχαρίστησαν όλους τους αιμοδότες για τη συγκινητική παρουσία τους καθώς και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου για τη σημαντική συμβολή του στην αιμοδοσία και ευχήθηκαν το αίμα που συγκεντρώθηκε να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Απ’ την άλλη το προσωπικό του Νοσοκομείου ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδος ο σύλλογος Τράπεζας Αίματος του 3ου Γυμνασίου Πύργου!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος