FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τίμησαν του εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ημερομηνία: 22-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Εξήντα μαθητές και μαθήτριες από 45 οικογένειες του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στηρίχθηκαν κατά την λειτουργία της πρώτης χρονιάς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μέσα από το Κέντρο Κοινότητας του δήμου. Οκτώ καθηγητές παρείχαν εντελώς δωρεάν υποστηρικτικά μαθήματα στα παιδιά για να τα βοηθήσουν να επιτύχουν στους στόχους που είχαν θέσει στο σχολείο, είτε πρόκειται για μαθητές που φέτος έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, είτε για μαθητές μικρότερων τάξεων. Τους καθηγητές που παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους τίμησε χθες το δήμος σε μια σεμνή τελετή στο γραφείο του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ.

Τιμήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Νίκη Μουζάκη (Μαθηματικός) Αννίτα Λάκκα (Φιλόλογος), Γιάννης Παπαδόπουλος (Μαθηματικός), Δήμητρα Αλμπάνη (Φιλόλογος), Γεωργία Μεϊντάνη (Φιλόλογος), Διονυσία Νικολοπούλου (Φιλόλογος) και επίσης δύο στελέχη της δημοτικής παράταξης, ο γενικός γραμματέας του δήμου και φιλόλογος Νίκος Σοφιανόπουλος και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και φυσικός Ανδρέας Μίγκος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, για τους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς, «…είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν στα παιδιά του δήμου, για να τα βοηθήσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εξετάσεις. Πολλά παιδιά οικονομικά δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήρια και με αυτή την κίνηση που έγινε από τους καθηγητές, έχουν συμβάλει τα μέγιστα να έχουν στήριξη χωρίς να έχουν οικονομική επιβάρυνση. Αξίζουν ένα μεγάλη μπράβο και είμαι διπλά χαρούμενος επειδή δύο στελέχη μας πρώτης γραμμής, ο Νίκος Σοφιανόπουλος και ο Ανδρέας Μίγκος είναι ανάμεσά τους.»

Ο αντιδήμαρχος και εκπαιδευτικός Ανδρέας Μίγκος αναφέρθηκε σε αυτό τον πρώτο χρόνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου και την ανταπόκριση που υπήρξε.

«Συνολικά τα παιδιά που γράφτηκαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν 45 με την μεγαλύτερη συμμετοχή από τη Βάρδα, όπου είχαμε 30 παιδιά και συνολικά 15 παιδιά ήταν στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές του Γυμνασίου Βάρδας, του Λυκείου Λεχαινών, και του Λυκείου Ανδραβίδας οι οποίοι βοήθησαν και παραχώρησαν τις αίθουσες ώστε να διεξάγονται τα φροντιστήρια το απόγευμα και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές καθηγητές οι οποίοι επέδειξαν ότι όπως έλεγε και ένα παλιό θέμα έκθεσης, δεν αποβλέπουν μόνο στην προσωπική τους ευδοκίμηση αλλά προσφέρουν και σε άλλους πολύτιμη αρωγή. Αυτή ακριβώς την πολύτιμη αρωγή έδωσαν στα παιδιά τα οποία είχαν προβλήματα και δεν μπορούσαν να πάνε στα κλασσικά φροντιστήρια ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος