FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση για τακτοποίηση επιλαχόντων Νέων Αγροτών ως 31/1

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Χωρίς ουσιαστικές πληρωµές, παρά µόνο µε κλείσιµο υπολοίπων από παλιά προγράµµατα , αναµένεται να «τρέξει» ο Ιανουάριος, µε τους Νέους Αγρότες να δηλώνουν κατεξοχήν αδικηµένοι από τον τρόπο µε τον οποίο κύλησαν οι πιστώσεις το τελευταίο διάστηµα, καθώς περιµένουν πάνω από 6 µήνες να δουν αν τελικά θα λάβουν το πριµ πρώτης εγκατάστασης, ώστε να αποφασίσουν και για το αν θα µπουν στα Σχέδια Βελτίωσης.

Στις εκκρεµότητες µε τις οποίες ξεκίνησε η νέα χρονιά καταγράφονται χρωστούµενα περί τα 67 εκατ. ευρώ για τη βασική ενίσχυση, περίπου 12,4 εκατ. ευρώ για το πρασίνισµα, µόλις 8 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζηµίωση. Σηµειωτέον ότι στα µπροστά είναι και η πληρωµή του συνόλου των 186 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεµένες ενισχύσεις, η οποία αναµένεται να γίνει τµηµατικά και όχι νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, αφού ακόµα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις των στοιχείων παράδοσης από τους παραγωγούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τις διαχειριστικές αρχές αναφέρουν ότι τόσο οι εν δυνάµει, όσο και οι επιλαχόντες νέοι αγρότες αναµένεται να πληρωθούν την προκαταβολή µέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου. Ειδικότερα, σύµφωνα µε τους αρµόδιους οι κατά τόπους ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας αυτό το διάστηµα καταχωρούν στο πληροφοριακό σύστηµα τα σχετικά στοιχεία για τους εν δυνάµει αγρότες, ενώ αναµένεται εντός των επόµενων ηµερών να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των ενστάσεων στις 5 Περιφέρειες που έγινε επαναπροκήρυξη του προγράµµατος. Μόλις τελειώσουν οι παραπάνω διαδικασίες, οι αρµόδιοι του υπουργείου θα είναι σε θέση ξεκαθαρίσουν πόσοι από τους επιλαχόντες τελικά θα ενταχθούν στα κονδύλια ύψους 24,1 εκατ. ευρώ που θα υπερδεσµευτούν.

Σηµειωτέον ότι σε περίπτωση που υπάρξουν περισσευούµενα κονδύλια από τη δεύτερη προκήρυξη των Νέων Αγροτών, θα µπορέσουν να ενταχθούν και επιπλέον άτοµα στο µέτρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος