FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λιατσής: «Η απειλή της χολέρας από τα σκουπίδια ανήκει πλέον στο παρελθόν»

Ημερομηνία: 24-09-2016 | Συντάκτης:

liatsis-mpeltsos

Ιστορική μέρα χαρακτήρισε τη χθεσινή ο Γαβρίλης Λιατσής

– Ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των παλιών απορριμμάτων από το Δήμο

– «Ο Δήμος μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας» δήλωσε ο Δήμαρχος

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα για τον Δήμο Πύργου, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής καθώς η υπηρεσία Καθαριότητας απομάκρυνε και τους τελευταίους όγκους των παλαιών απορριμμάτων από τις γειτονιές και τα χωριά. Πλέον, όπως είπε, παρουσία και του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Διονύση Μπέλτσου, «ο Δήμος μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας με στόχο, ιδιαίτερα η πόλη του Πύργου, να λειτουργήσει ως ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη την Ηλεία».

liatsis-new

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο κ. Λιατσής, μίλησε για όλους όσους στήριξαν τη δύσκολη προσπάθεια τους και κυρίως τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, προτείνοντας μάλιστα να τους τιμήσουν σε ειδική εκδήλωση, αλλά και τους Δημάρχους Δήμων όμορων και όχι μόνο Νομών που δέχτηκαν τα σκουπίδια στους νόμιμους λειτουργούντες ΧΥΤΑ τους.

«23 Σεπτεμβρίου 2016. Είναι ιστορική η ημέρα για τον Πύργο και για τον Δήμο μας. Πριν από λίγο ο Αντιδήμαρχος κ. Μπέλτσος μου ανέφερε ότι τελειώσαμε. Η λέξη τελειώσαμε,  μου έφερε συγκίνηση γιατί αγωνιζόμαστε από το πρωί ως το βράδυ εδώ και δυο χρόνια που αναλάβαμε, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία που διήρκησε 4 τουλάχιστον χρόνια. Και φέρνει στο μυαλό μου αναρίθμητες ενέργειες που έχουν γίνει. Προσπάθειες, ταλαιπωρίες, διωγμούς. Όμως θέλω να πω στους συμπολίτες μου ότι η απειλή της χολέρας από τα σκουπίδια ανήκει πλέον στο παρελθόν. Και σε αυτή την διαδικασία δεν τα καταφέραμε μόνοι μας. Ακόμη και αυτοί που κάθε μέρα με τις καταγγελίες τους προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εμπόδια, άθελά τους, και το τονίζω άθελά τους μας βοήθησαν. Και η αρνητική ακόμη διαφήμιση που γινόταν στην πόλη είχε τελικά θετικό πρόσημο…» είπε, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα αναφερθούν αναλυτικά σε όσους τους στήριξαν και πως στην παρούσα φάση θα μιλήσει για τους Υπουργούς κ.κ. Π. Κουρουμπλή και Γ. Τσιρώνη οι όποιοι «με άκρατο ρεαλισμό και συναίσθημα, έκαναν ενέργειες πρωτόγνωρες για μένα» αλλά και τους Δημάρχους που έδωσαν χέρι βοήθειας δείχνοντας την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Λιατσής, μίλησε για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στο Δήμο, ο οποίος «μπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας» και πως θα προκύψουν πολλά καλά από εδώ και πέρα για το δήμο και την πόλη ιδιαίτερα την οποία θέλει να «λειτουργήσει ως ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη την Ηλεία».

Επίσης, ευχαρίστησε, όλα τα μέσα ενημέρωσης που ανέδειξαν παντοιοτρόπως το πρόβλημα.

Για την ώρα ωστόσο, τόνισε, ότι θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για το λεπτομερή καθαρισμό των περιοχών που παραμένουν σκόρπια μικρά σκουπίδια και τα οποία ήταν αδύνατον να απομακρύνουν τα μηχανήματα και οι εργάτες καθαριότητας, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς όλους τους δημότες για βοήθεια. «Όλοι μαζί, στην πόλη και τα χωριά, να συστήσουμε εθελοντικές ομάδες, να φορέσουμε γάντια, καπέλα και μάσκες και με ηγέτες κάποιους φιλοπρόοδους πολίτες να μαζέψουμε ότι άφησαν πίσω τους τα μηχανήματα. Πιστεύω ότι κανείς δε θα το αρνηθεί…».

mpeltsos2

«Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω αναλάβει…»

Με τη σειρά του, ο κ. Μπέλτσος, ευχαρίστησε αρχικά το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τη βοήθεια που του παρείχε για την ολοκλήρωση της προσπάθειας του, τους συναδέλφους του αντιδημάρχους Α. Σκαρτσιάρη και Β. Σειντή που ήταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα αλλά κυρίως το προσωπικό της υπηρεσίας. «Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια, ότι πιο δύσκολο έχω αναλάβει στη ζωή μου και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη πρόκληση. Πάνω από όλα όμως, μέσα από την καρδιά μου, θέλω να ευχαριστήσω την υπηρεσία Καθαριότητας και όλο το προσωπικό, από τους εργάτες και τους οδηγούς μέχρι και τους υψηλόβαθμους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις μου, στις παράλογες απαιτήσεις μου πολλές φορές, και καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πλήρη νομιμότητα να ανταποκριθούν στο δύσκολο πρόβλημα της αποκομιδής και των παλαιών αλλά και των καινούργιων απορριμμάτων. Για την καθαριότητα αυτή την στιγμή ευχαριστημένος δεν είμαι. Και δεν είμαι γιατί δεν είναι αυτό που θέλω εγώ. Δεν μπορούμε όμως να πάμε από το ένα στάδιο στο άλλο. Δεν έχω παράπονο από την υπηρεσία, έχουν υπερβάλει εαυτούς. Σας λέω όμως, ότι στη συνέχεια θα δείτε πάρα πολύ καλά πράγματα…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος