FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λιατσής: «Δεν κοιτάω πίσω…»

Ημερομηνία: 20-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

liatsis-new

Με αφορμή ένα σχόλιο που ζητήσαμε από τη δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή για την κατάσταση που επικρατεί με το ανολοκλήρωτο έργο της οδού Χαριλάου, ο ίδιος αναφέρθηκε συνολικά στα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, λέγοντας πως δεν κοιτά στο παρελθόν… Ωστόσο άφησε αιχμές τόσο για τα έργα, όσο και για το θέμα της περιουσίας της Π.Ε. Ηλείας, των αποθηκών του ΑΣΟ και του Σωσίπολις.

«Δύο χρόνια που είμαι δήμαρχος, δεν έχω ανοίξει το στόμα μου ποτέ να κάνω κριτική στα προηγούμενα. Δεν το κάνω επειδή είμαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά επειδή θέλω να κοιτάω μπροστά και να προχωράω μπροστά. Γιατί άμα κοιτάξω πίσω θα χαθούμε και θα μείνουμε πολύ πίσω απο εκείνους που θα πρωτοπορούν. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, ο κόσμος βλέπει και αντιλαμβάνεται τι έχει γίνει. Δεν είμαι ο εξυπνότερος των Πυργιωτών για να κάνω κριτική. Οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει. Δεν έχει πιστοποιηθεί το έργο δεν μπορεί να πληρωθεί ο εργολάβος» είπε και αναφέρθηκε και στο έργο ανάπλασης του Ξυστρή σχολιάζοντας, πως εκείνοι που σχεδίασαν το έργο και σήμερα βιάζονται να ολοκληρωθεί δεν υπολόγισαν σωστά τι έπρεπε να γίνει, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχουν και άλλα έργα με προβλήματα. «Οι τεχνικοί του δήμου τα παρακολουθούν. Εγώ άλλαξα και το διευθυντή Τεχνικής υπηρεσίας και έχω βάλει άλλον, προσπαθώ να δω πως θα πάει και αυτός και εδώ είμαστε να κάνουμε αλλαγή κάθε φορά εφόσον δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα εκείνοι που αναλαμβάνουν. Χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς πολιτικά κριτίρια και με γνώμονα πως θα λειτουργεί καλύτερα κάθε υπηρεσία. Έτσι διοίκησα το νοσοκομείο του Ρίου με 3000 ανθρώπους. Αν είχα κοματικά κριτίρια θα είχα πάει περίπατο».

Ο κ. Λιατσής θέλοντας να μιλήσει και για την περιουσία της ΠΕ Ηλείας που αποτελεί «μήλον της Έριδος» με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σχολίασε πως δεν έρχεται στο δημαρχείο της πόλης ο Περιφερειάρχης τώρα που οι προσπάθειες για την βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, πλέον αποδίδουν καρπούς και τόνισε πως σε ένα χρόνο θα εξετάσει ποια θα είναι η αξιοποιηση των αποθηκών του ΑΣΟ και του Σωσίπολις, απο την ΠΕ Ηλείας. «Του χρόνου τέτοιο καιρό θα κάτσουμε να συζητήσουμε πως το αξιοποίησαν και αν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν με τρόπο διαφορετικό απο εκείνο που χρηματοδοτήθηκε. Την έχουν προσδιορίσει την αξιοποίηση, έπρεπε να γίνει εκείνο που προσδιορίστηκε όταν τους έδωσαν τα λεφτά. Και αντί για αυτό έχουν βάλει μέσα τους γύφτους και κάθονται…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος