FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λιατσής για το ΤΕΙ Πύργου: «Δεν χαρίζουμε και δεν εγκαταλείπουμε τα επιτεύγματά μας»

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:

liatsis-tei

Ρίχνει τους τόνους ο δήμαρχος Πύργου

Δήλωσε αμετακίνητος στο στόχο του που είναι η αυτονομία και πλήρης ανάπτυξη του ιδρύματος

Τους τόνους, επιχείρησε να ρίξει ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΙ Πύργου. Με χθεσινή συνέντευξη τύπου, ξεκαθάρισε πως το ΤΕΙ Πύργου είναι αδιαμφισβήτητη κατάκτηση της πόλης, που κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει και να την παραγράψει και επανέλαβε πως παραμένει αμετακίνητος στο στόχο του που είναι η αυτονομία και η πλήρης ανάπτυξη του.

Ο Δήμαρχος Πύργου, θέλησε όπως είπε να μιλήσει για το μείζον θέμα του ΤΕΙ, με αφορμή τα όσα γράφονται και λέγονται «ανεύθυνα και υποβολιμαία- από όψιμους και ευκαιριακούς υπερασπιστές της πόλης» τονίζοντας ότι το ΤΕΙ Πύργου είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της δημαρχιακής του θητείας.

tei_pyrgou

«Είναι γνωστοί οι αγώνες μου για την ίδρυση, λειτουργία και ανάπτυξή του. Αλλά και ο στόχος μου για ένα ΤΕΙ Πύργου αυτόνομο, πλήρως ανεπτυγμένο. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα αυτό που υπάρχει σήμερα για αυτό άλλωστε είχαμε εξασφαλίσει τότε πλήρη φάκελο και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η εγκατάλειψή του απ’ όλους, ουσιαστικά το διέλυσε. Ποια διάλυση; Η διάλυση του μεγάλου ονείρου του αυτόνομου ΤΕΙ. Έφτασε δε στο σημείο να υπολειτουργεί  και να συντηρείται με… εράνους και φιλανθρωπικές χορηγίες! Αυτό το ΤΕΙ δεν έχει καμία σχέση με το ΤΕΙ που διεκδικήσαμε και δημιουργήσαμε. Οι όψιμοι και ευκαιριακοί υπερασπιστές του διαλυμένου ΤΕΙ, φλυαρούν και ασχημονούν εναντίον του σταθερού και αμετακίνητου στόχου μας για ένα ΤΕΙ αναπτυγμένο πλήρως,  με δικά του κτίρια – είχαμε εξασφαλίσει το οικόπεδο στην Βαρβάσαινα από τη Μητρόπολη Ηλείας και είχαμε την υποστήριξη του καλού τότε Προέδρου του ΤΕΙ κ. Μακρυγένη – , με πολλά Τμήματα, με διοικητική αυτοτέλεια, με οικονομική αυτάρκεια, που θα είναι κέντρο επιστημονικής, πνευματικής και πολιτιστικής καλλιέργειας. Αυτό δηλαδή το οποίο προσφέρει το Μεσολόγγι, αυτό που προσφέρει με τους χιλιάδες σπουδαστές στην Πάτρα,  και αυτό που με χιλιάδες δυσκολίες και αγώνες εξακτινώθηκε στην πόλη μας αλλά και στην Αμαλιάδα προτείνοντας και άλλους δήμους της Ηλείας όπως τα Λεχαινά και η Ανδρίτσαινα.  Έχω υποχρέωση λοιπόν τώρα που είμαι ξανά Δήμαρχος να αγωνιστώ για το ΤΕΙ και πάλι, ώστε αυτή η κατάκτησή μας να συνεχίζει να υπάρχει για την Πόλη, για την κοινωνία και για το μέλλον του τόπου μας. Δεν χαρίζουμε, δεν απαλλοτριώνουμε και δεν εγκαταλείπουμε τα επιτεύγματά μας, για τα οποία αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πραγμάτωσή τους».

 «Θα παλέψω για το αρχικό μου όνειρο»

 Παράλληλα, ο κ. Λιατσής, σχολίασε ότι ο ίδιος έφερε στο προσκήνιο το θέμα του ΤΕΙ θέλοντας να ενημερώσει την κοινωνία ότι θα παλέψει για το αρχικό του όνειρο. «Ο Δήμαρχος ως φυσικό πρόσωπο μπορεί να αλλάζει, οι ριζωμένες στην κοινωνία του δήμου μας, απαιτήσεις που εκφράζονται με αγώνες και διεκδικήσεις δε μπορεί παρά να έρχονται στην επιφάνεια. Ο σπόρος υπάρχει Με διεκδικήσεις που θα εδράζονται σε πειστικά επιχειρήματα θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα άλυτα προβλήματα του ΤΕΙ Πύργου, να δημιουργηθεί κυρίως για τους φοιτητές «ειρήνη» για τις σπουδές τους, σπουδές που θα εκπορεύονται από ένα οργανωμένο ΤΕΙ, από ένα ΤΕΙ που θα αποπνέει εμπιστοσύνη για τα ίδια τα παιδιά, που θα υποστηρίζει το μέλλον τους και θα ησυχάζει τις οικογένειες τους για αυτό που σήμερα πληρώνουν για να γίνει. Αυτά που είπα σήμερα, τα έλεγα χθες, τα έλεγα προχθές, τα έλεγα στην αρχή, έχω σταθερό λόγο, δε λέω ψέματα και έχω πολλούς υποστηρικτές σε αυτό που κάνω. Είναι η πλευρά της πόλης που θέλει την ανάπτυξη και το ξεβαλτωμα της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος