FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: «Κρύβονται μεγάλα συμφέροντα»

Ημερομηνία: 19-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

koutsoukos

Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου για έξωση αγροτών από τις εκτάσεις του Αεροδρομίου Ανδραβίδας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυναςκαι Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Μεγάλα συμφέροντα πίσω από την έξωση των αγροτών από τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας», κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι αγρότες της περιοχής της Ανδραβίδας, εδώ και πολλά χρόνια, καλλιεργούσαν τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας, συμμετέχοντας μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού τους στη διαδικασία της ενοικίασης τους.

Η πολύχρονη αυτή παράδοση, μέσω των νόμιμων διαδικασιών, που εξασφάλιζε στους συνεταιρισμένους αγρότες καλλιεργήσιμες εκτάσεις  και συνέβαλε στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων εκτατικής καλλιέργειας (βαμβάκι-αραβόσιτος κ.λπ.), ανετράπη με μεθοδεύσεις που οδήγησαν στη «έξωση» των συνεταιρισμένων αγροτών και στην παραχώρηση των εκτάσεων του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας σε μεγάλα εξωαγροτικά συμφέροντα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Γιατί παρά τις διακηρύξεις τους για δήθεν προστασία και ενίσχυση των συνεταιριστικών πρωτοβουλιών στον αγροτικό τομέα, επέτρεψαν την «έξωση» των αγροτών από τις εκτάσεις που χρόνια καλλιεργούσαν;
  2. Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί προάγγελο και άλλων τέτοιων μεθοδεύσεων, όπως για παράδειγμα η έξωση των αγροτών των παραλίμνιων περιοχών της Αγουλινίτσας;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος