FOLLOW US: facebook twitter

Γ’ Εθνική – Πρώτη νίκη έστω και στα «χαρτιά» ο Αστέρας!

Ημερομηνία: 23-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

asteras

Της Μαρίας Καραντώνη

Η αντικανονική συμμετοχή του Μενίκου χάρισε στους «βυσσινί» τους 3 βαθμούς παρά την ήττα από την Αχαϊκή

Τι κι αν έχασε με 1-0 στην Κάτω Αχαγιά από την Αχαϊκή, ο Αστέρας μπορεί να πανηγυρίζει από χθες την πρώτη του φετινή νίκη, καθώς η απερισκεψία των Αχαιών να χρησιμοποιήσουν τον τιμωρημένο Ντένη Μενίκου, δε θα τους κοστίσει μόνο τους τρεις βαθμούς του χθεσινού αγώνα αλλά και -3!

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι άνθρωποι του Αστέρα διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιήθηκε ο Ντένης Μένικου, ο οποίος είχε συμπληρώσει στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος 4 κίτρινες κάρτες, όπερ σημαίνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 7, του Πειθαρχικού Κώδικα ο παίκτης θα έπρεπε να εκτίσει την ποινή του στο χθεσινό ματς κι όχι στο προηγούμενο του κυπέλλου, όπως κακώς συνέβη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού που είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παρατηρήσεων (κίτρινες κάρτες), που δίδονται προς έναν ποδοσφαιριστή σε διαφορετικό αγώνα της ίδιας διοργάνωσης, εκτίονται μόνο στην ίδια διοργάνωση (Κύπελλο ή Πρωτάθλημα), έστω και αν ο ποδοσφαιριστής αλλάξει διοργανώτρια αρχή». Οι ποινές δηλαδή από συμπλήρωση καρτών μεταφέρονται στην ίδια ακριβώς διοργάνωση, ασχέτως με το αν είναι και οι δυο  υπό την σκέπη της ΕΠΟ, και γι’ αυτό ανακοινώνονται και διαφορετικά ποινολόγια.

Επεισόδιο κατά παικτών και αποστολής Αστέρα

Μετά τη λήξη του αγώνα στην Κ. Αχαία, Αχαική – Αστέρας, κι ενώ οι παίκτες της αμαλιαδίτικης ομάδας αποχωρούσαν και πήγαιναν να μπουν στα αποδυτήρια, υπήρξε επίθεση εναντίον τους στο χώρο έξω ακριβώς από τη “φυσούνα” αρχικά, και στη συνέχεια και μέσα σε αυτήν. Με την πρώτη επίθεση να γίνεται προς τον παίκτη του Αστέρα Θανάση Αντωνόπουλο (ο οποίος έτυχε υβριστικής συμπεριφοράς και στο διάστημα που παιζόταν το ματς), αφού όπως έλεγαν κάποιοι, του είχαν … “φυλαγμένα” από το περυσινό μπαράζ ανόδου. Και συγκεκριμένα το δεύτερο ματς, που είχε γίνει στην Αμαλιάδα (όπου σε επεισόδιο είχαν εμπλακεί κι ο πρώην τώρα τεχνικός του Αστέρα Αλ. Γαβριλόπουλος κι ο πρώην παίκτης της Αχαϊκής Νίκος Τσολόπουλος, κ.τ.λ.).

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο ματς αυτό, άγνωστο για ποιο λόγο, παρέμειναν κλειδωμένα(!) και δεν άνοιξαν τα δημοσιογραφικά θεωρεία! Με αποτέλεσμα τη σημαντική δυσχέρεια στη δουλειά όσων δημοσιογράφων πήγαν, και μεταξύ των οποίων κι ο Ηλείος ανταποκριτής της ΕΡΑ Σπορ, κ.τ.λ.

Σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά

Σε ότι αφορά το αμιγώς αγωνιστικό μέρος για την ιστορία η Αχαϊκή πέτυχε το γκολ στο 65’ με τον Κωστούλα, ενώ από την πλευρά του ο Μιχάλης Βλάχος είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Οι συνθέσεις

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Δριμαλας, Κωνσταντινόπουλος, Χαρίδι, Παπαδόπουλος, Αποστολόπουλος, Μενίκου (68’ Σπυρόπουλος), Γεωργόπουλος, Κωστούλας, Παπαδάτος (35’ Αγγελόπουλος), Ρουμπάτος (46’ Σωτηρόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσάμης, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος, Μπαρδούσης, Μπράβος (40’ λτ Κλαδάκης), Μπουζούρας (46’ Μπαρμπαρούσης), Σταθάτος, Δούλος, Μελετίδης (46’ Παπουτσής), Γκαντιάγκα, Παρασκευόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος