FOLLOW US: facebook twitter

Γνωριμία με τις ομορφιές του οροπεδίου Φολόης

Ημερομηνία: 27-09-2016 | Συντάκτης:

pezoporoi-athina4

Πεζοπορία δύο ορειβατικών συλλόγων από την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ

Τις ομορφιές της Ηλείας πεζοπορώντας στο οροπέδιο της Φολόης, γνώρισαν το Σαββατοκύριακο δύο ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι της Αθήνας μαζί με τον Σύλλογο ΕΠΑΤΑΛΟΦΟ και τον πρόεδρο του Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο που είχα αναλάβει και το ρόλο του οδηγού- ξεναγού στην περιοχή.

Αρκετά μέλη των ορειβατικών συλλόγων  ΠΕΡΙΠΟΛΟ και Ρ.Ο.Μ.Π.Α που εδρεύουν στην Αθήνα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και περπάτησαν στα μονοπάτια του οροπεδίου της Φολόης, εισπράττοντας την μαγεία της φύσης που κρύβει το ορεινό κομμάτι του νομού μας.

pezoporoi-athina6

Ο Σύλλογος Ρ.Ο.Μ.Π.Α πεζοπόρησε στους καταρράκτες της Νεμούτας και στο φαράγγι του Ανδρωνίου μέσα από τα χαραγμένα μονοπάτια και απόλαυσε μια εξαίρετη διαδρομή, οι δε πεζοπόροι δήλωσαν μαγεμένοι από τους καταρράκτες και δροσίστηκαν στα γάργαρα νερά τους, αν και δεν κολύμπησαν γιατί η εποχή δεν προσφέρεται για μπάνιο. Ο Σύλλογος ΠΕΡΙΠΟΛΟ πεζοπόρησε στο  ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ και στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΦΟΛΟΗΣ στο Νότιο τμήμα του, επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο στη Φολόη και την περιοχή του Γουμέρου.

pezoporoi-athina2

pezoporoi-athina5

Οι Αθηναίοι πεζοπόροι μαζί με μέλη του δικού μας Συλλόγου ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ξεναγήθηκαν και στην Μονή Ασκητή και στην παλιά μεταβυζαντινή εκκλησία που αποπνέει μυστηριακή ατμόσφαιρα. Η Μονή Ασκητή είναι η έκπληξη που κρύβει κυριολεκτικά βαθιά µέσα της η ηλειακή γη, όλη η διαδρομή από το Γούμερο ως το εκκλησάκι, στο μπαλκόνι της Ηλείας µε την πανοραµική θέα σε παρθένα φύση είναι εκπληκτική.

pezoporoi-athina3

Το άνοιγμα  ορειβατικών και πεζοπορικών συλλόγων άλλων περιοχών στον νομό μας που προσφέρεται για τέτοιες εξορμήσεις στη φύση,  αποτελεί και άνοιγμα της Ηλείας σε ενός άλλου είδους τουρισμού, αγροτουρισμού ουσιαστικά πεζοπορικού και ορειβατικού που θα πρέπει να υποστηριχθεί και από τις τοπικές αρχές και όχι μόνο από την ιδιωτική πρωτοβουλία τοπικών συλλόγων.  Η Ηλεία διαθέτει παρθένες περιοχές υψίστου φυσικού κάλλους, αρκεί εμείς να τις προβάλλουμε για να τις γνωρίσει ο κόσμος και ειδικά οι εραστές της περιπέτειας και της πεζοπορίας.

pezoporoi-athina1

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος