FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτινό τραπέζι για όλα τα βαλάντια: Γλυκές και αλμυρές λιχουδιές από τους καταστηματάρχες του Πύργου

Ημερομηνία: 12-04-2017 | Συντάκτης:

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Τάκης Δόξας

Χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα χαρακτηρίζουν και φέτος την αγορά του Πύργου. Οι καταστηματάρχες σεβόμενοι τις οικονομικές συνθήκες της εποχής έχουν ρίξει τις τιμές, κάνοντας τα προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού προσιτά σε όλους.

Με μια βόλτα στην αγορά μπορεί να βρει κανείς σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, κουλούρια και άλλα πασχαλινά γλυκίσματα -φτιαγμένα με τέχνη και μεράκι από τους ζαχαροπλάστες της πόλης- σε πολύ καλές τιμές, ενώ η τιμή του αρνιού, εντόπιας προέλευσης, ξεκινάει περίπου από τα 6 ευρώ.

Η κίνηση, από σχετικά υποτονική που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, έχει αρχίσει να ζωντανεύει και να παίρνει γρήγορους ρυθμούς προς ικανοποίηση των καταστηματαρχών που βλέπουν το φετινό Πάσχα ως ένα από τα φθηνότερα των τελευταίων χρόνων.

Παναγιώτης Μαλλιόπουλος (Κρεοπωλείο Μαλλιόπουλος)

Η κίνηση θα κορυφωθεί το Μ. Σάββατο. Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό. Φέτος γνωρίζουμε το φθηνότερο Πάσχα όλων των εποχών, με το αρνάκι να αρχίζει από τα 5.99 ευρώ. Υπάρχει επάρκεια από αμνοερίφια της περιοχής μας, από παραγωγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε όλο το χρόνο. Αυτό το αποδεικνύουμε από τις ταμπέλες με τους κωδικούς εκτροφής και τα ονόματα των παραγωγών. Γίνονται εκπτώσεις στις τιμές, αλλά όχι στην ποιότητα των κρεάτων. Χρόνια πολλά!

Άκης Σμαρνάκης (Ζαχαροπλαστείο Smarnakis)

Ευχόμαστε σε όλες τις οικογένειες να είναι καλά. Έχουμε ετοιμάσει πολλές επιλογές και εναλλακτικές προτάσεις για αυτές τις μέρες. Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση!

 

Γιώργος Μανδαράκης (Τυροκομικά προϊόντα)

Η κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά δειλά. Περιμένουμε να κορυφωθεί τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον καταναλωτή εκλεκτά προϊόντα ικανοποιώντας τις επιθυμίες του, όσο κρυφές κι αν είναι…

 

Δάββος (Ο Φούρνος Της Γειτονιάς)

Αυτές τις μέρες στο φούρνο μας θα βρείτε απ’ όλα τα καλά! Κουλουράκια, τσουρέκια, από αγνά υλικά και κάθε λογής αρτοποιήματα. Η κίνηση έχει ανέβει και τις επόμενες μέρες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, κάτι να γίνεται σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Καλή Ανάσταση σε όλους!

 

Μαρία Πάτσιου (Ζαχαροπλαστείο Patsios)

Η κίνηση έχει ξεκινήσει και περιμένουμε να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες. Ο κόσμος είναι διστακτικός, αλλά μας επισκέπτεται για τις απαραίτητες αγορές. Στο κατάστημά μας θα βρείτε φρέσκα τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και όλα τα γλυκά, σε πολύ καλές τιμές. Ευχόμαστε σε όλους καλή Ανασταση!

 

Δημήτρης Παπαντωνόπουλος (Φάρμα Σοφιανού)

Έχουν δοθεί οι παραγγελίες από τους πελάτες και περιμένουμε από Μεγάλη Πέμπτη και Μ. Παρασκευή να ανέβει η κίνηση. Οι τιμές μας είναι ίδιες και χαμηλότερες από πέρυσι, αφού όλοι μας δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές συνθήκες. Ευχόμαστε καλή Ανάσταση σε όλους!

 

Διονυσία Μυλωνά (Ποτοποιία Μυλωνά)

Είμαστε στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και η κίνηση είναι σχετικά ικανοποιητική. Οι πελάτες έχουν επικεντρωθεί σε ψώνια για τα βαφτιστήρια τους (σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια). Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα η κίνηση θα κορυφωθεί. Ο κόσμος αγοράζει ούζο, τσίπουρο και διαφόρων ποικιλιών κρασιά για να συνοδεύσουν το πασχαλινό τραπέζι και επίσης μπαχαρικά και βότανα για τον παραδοσιακό ψητό οβελία. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία, χαρά και καλή Ανάσταση!


Διονύσης Τσαπάρας (Ζαχαροπλαστείο Τσαπάρας)

Από τη Μεγάλη Πέμπτη περιμένουμε περισσότερη κίνηση. Το κατάστημά μας προσφέρει χειροποίητα αυγά με σοκολάτα γάλακτος και υγείας, σοκολατένια λαγουδάκια, κουλουράκια, τσουρέκια, παραδοσιακά γλυκά και τα κατεξοχήν γλυκά του, πάντα από αγνά υλικά!

Διονύσιος Αντωνόπουλος (Κρεοπωλείο Αντωνόπουλος)

Υποτονική είναι η κίνηση για Μεγάλη Τρίτη. Έχουν δοθεί οι παραγγελίες από τους πελάτες και η κορύφωση θα γίνει Μ. Παρασκευή και  Μ. Σάββατο. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρυσι, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στην κρίση. Ο  Έλληνας θα κάνει το Πάσχα του όπως κάθε χρόνο, ίσως πιο λιτά αλλά όπως πρέπει. Τα προϊόντα μας είναι αυστηρώς επιλεγμένα από παραγωγούς της περιοχής, όπως και κάθε χρόνο.

Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος (Ζαχαροπλαστείο Αστόρια)

Η κίνηση είναι πιο πεσμένη, ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, πράγμα που επηρεάζει και τις αγορές του.

Γιάννα Τσουκαλά (Αχίλλειον Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο)

Προετοιμαζόμαστε για τις γιορτινές μέρες. Διαθέτουμε κουλούρι, τσουρέκι, νηστήσιμα γλυκύσματα παραγωγής μας. Οι τιμές είναι ίδιες όπως τα 3-4 τελευταία χρόνια. Ακόμα η κίνηση δεν είναι ικανοποιητική, όμως ευελπιστούμε στις επόμενες μέρες. Καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος