FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή τσικουδιάς και Κρητικό γλέντι από το Σύλλογο Κρητικών “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ”

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Χθες τον Πύργο από το Σύλλογο Κρητικών Ν. Ηλείας ”Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ»

Με άφθονη τσικουδιά που έρρεε από το καζάνι, με κρητικά ακούσματα από λύρα και λαγούτο από τον Γιώργο Μπατουδάκη και την Κατερίνα Νικολούτσου, παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και τοπικά εδέσματα,  ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ηλείας ”Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ” διοργάνωσε και φέτος για μια ακόμα φορά την καθιερωμένη γιορτή τσικουδιάς, χθες το μεσημέρι στα γραφεία του συλλόγου , στις εργατικές κατοικίες Κατακόλου.

Οι Κρητικοί και οι φίλοι των Κρητικών όπως και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και συλλόγων απόλαυσαν την Κρητική φιλοξενία, ένα εξαιρετικό κρητικό γλέντι και πέρασαν ένα όμορφο μεσημέρι. Είναι δε γεγονός, ότι η φετινή συμμετοχή λόγω και του καλού καιρού ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.  Το ρακοκάζανο είχε στηθεί σε περίοπτη θέση, η τσικουδιά έρεε άφθονη ενώ οι  ρακομεζέδες ετοιμάστηκαν με πολύ μεράκι από μέλη του Συλλόγου, όπως και το βραστό από το παραδοσιακό γαμοπίλαφο των Κρητικών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ηλείας κ. Αντώνης Χατζηδάκης καλωσόρισε τον κόσμο στην καθιερωμένη μάζωξη των Κρητικών του νομού, μέσα από την οποία κρατούν ζωντανούς τους μεταξύ τους δεσμούς, αλλά και τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους, την Κρήτη. Μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Γιορτή Τσικουδιάς είναι πλέον έθιμο για το Σύλλογο των Κρητικών αφού γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια.

«Μία φορά τον χρόνο συγκεντρωνόμαστε, δείχνουμε πώς παράγεται η τσικουδιά για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Είναι μια γιορτή που πραγματοποιούμε εδώ και 10 χρόνια τα μέλη του Συλλόγου. Χορεύουμε, γλεντάμε, προσφέρουμε άφθονη τσικουδιά και πλούσια Κρητικά εδέσματα και φροντίζουμε το Κρητικό στοιχείο να παραμένει ζωντανό.

Καλούμε  πάντα στη Γιορτή μας όλα τα μέλη του Συλλόγου είναι μια μέρα για τους Κρητικούς και τους φίλους των Κρητικών, για να περάσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο μεσημέρι γεμάτο Κρήτη.». Εκτός από την τσικουδιά και τους ρακομεζέδες, ο κόσμος απόλαυσε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά του συλλόγου με ζωντανή Κρητική μουσική,

Να σημειώσουμε ότι  Σύλλογος Κρητικών έχει περίπου 400 μέλη σε όλη την Ηλεία και διαθέτει μια μακρά παράδοση αφού ιδρύθηκε το 1978, μια ιστορία μια 30 χρόνων, με τα χορευτικά του τμήματα και τους μουσικούς του με παραδοσιακά όργανα, έχει στο ενεργητικό του πολλές εκδηλώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος