FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάστηκε και στο 4ο γυμνάσιο Πύργου η 3η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:

4o-gym-pyrgou-giorth-athlitismou4

Τη Δευτέρα  3 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου εκδηλώσεις για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Νοιώσε τη  χαρά  της άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους»

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζει την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και προσπαθεί να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας.

4o-gym-pyrgou-giorth-athlitismou5

Στο 4ο γυμνάσιο Πύργου  διεξήχθησαν αθλητικές  και άλλες παράλληλες δραστηριότητες.Στην αρχή, η Διευθύντρια κ. Μαρία Μπαντούνα έκανε μία σύντομη αναφορά στο νόημα της ημέρας επισημαίνοντας ότι ο αθλητισμός  αποτελεί ανάγκη για όλους – ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και ικανότητας- να συμμετέχουν ελεύθερα σε κάθε αθλητική δραστηριότητα απολαμβάνοντας έτσι τα οφέλη της άθλησης. Το μεγαλύτερο  και ουσιαστικότερο «έπαθλο» ενασχόλησης  με τον αθλητισμό είναι  η αίσθηση της χαράς και ικανοποίησης για τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς βάδισαν στις γειτονιές κοντά στο σχολείο για να μεταδώσουν το μήνυμα  της ημέρας.

Το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων περιελάμβανε ομαδικές ασκήσεις, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση και ποδόσφαιρο χωρίς να γίνεται καταμέτρηση πόντων. Οι μαθητές ανέλαβαν τη γραμματεία και διαιτησία των αγώνων με την εποπτεία του καθηγητή φυσικής αγωγής.

4o-gym-pyrgou-giorth-athlitismou2

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συζήτηση που ακολούθησε στις τάξεις σχετικά με το θέμα και τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων. Οι μαθητές του σχολείου με τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν τη χαρά, την ικανοποίηση της συμμετοχής με  ίσες ευκαιρίες  για όλους  και να έρθουν σε επαφή με τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της προσπάθειας, της συνεργασίας, του συναγωνισμού, του τίμιου παιχνιδιού.

4o-gym-pyrgou-giorth-athlitismou1

Οι παραπάνω εκδηλώσεις –δραστηριότητες υλοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου από όλη τη σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών  της σχολικής μονάδας. Ιδιαίτερη συμμετοχή στην οργάνωση, το συντονισμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων είχε ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Δημήτρης Τζανέτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος