FOLLOW US: facebook twitter

Για χρηματοδότηση του Διυλιστηρίου Πηνείου

Ημερομηνία: 20-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

koutsoukos

Ερώτηση Κουτσούκου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη για την  «πρόσθετη χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του Διυλιστηρίου πόσιμου νερού της Τεχνητής Λίμνης Πηνειού», κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Γιάννης Κοτσούκος αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Tο έργο «Διυλιστήριο από Τεχνητή Λίμνη Πηνειού» με προϋπολογισμό 22.158.028 ευρώ, προέβλεπε  μια ολοκληρωμένη μονάδα  επεξεργασίας, που θα έλυνε οριστικά τις ανάγκες γιαύδρευση τα επόμενα 20 χρόνια, των κατοίκων όλης της Βόρειας Ηλείας.

Ουσιαστικά θα παρείχε πόσιμο νερό σε ποσοστό 100% στους Δήμους  Ήλιδας, Πηνειού  και Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Το έργο όμως δεν υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρχικών μελετών για υδροληψία από την επιφάνεια της λίμνης , με αποτέλεσμα το διυλιστήριο να σταματήσει να λειτουργεί στις 9 Νοεμβρίου όταν στις  μετρήσεις που έγιναν στο επεξεργασμένο νερό βρέθηκαν υψηλότατες συγκεντρώσεις σε μαγγάνιο και σίδηρο.

Η επαναλειτουργίατου σε σταθερή ετήσια βάση προϋποθέτει  πρόσθετες εγκαταστάσεις, όπως συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ήλιδας με τους αρμόδιους της διαχειριστικής αρχής  του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη),  για τις οποίες όμως θα απαιτηθεί επιπλέον συμπληρωματική χρηματοδότηση.

Οι πρόσθετες αυτές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, προκειμένου να μην απαξιωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Θα προβείτε στη χρηματοδότηση των απαιτούμενων πρόσθετων έργων ώστε να αποκατασταθεί η πλήρης και σε ετήσια βάση λειτουργία του διυλιστηρίου;»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος