FOLLOW US: facebook twitter

«Για τον Άγγελο . . .»: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Κορτέση στο Λαζαράκειο

Ημερομηνία: 12-03-2018 | Συντάκτης:

Στον Άγγελο Λαδά είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο της συγγραφέως Άννας Κορτέση. Το παλικάρι από το Βαρθολομιό που από ένα ατύχημα με ηλεκτρικό ρεύμα, βρέθηκε καθηλωμένο στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε και δίνει τη μάχη του για την αποκατάσταση. Το απόγευμα του Σαββάτου η Άννα Κορτέση στην σκηνή του Λαζαράκειου Δημοτικού Θεάτρου, παρουσίασε στο κοινό το νέο της βιβλίο. Η πολυπράγμων στρατιωτικός και συγγραφέας, έγραψε το βιβλίο «Για τον Άγγελο» για να βοηθήσει την οικογένεια οικονομικά με τα εμπορικά δικαιώματα του βιβλίου και να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση του 25χρονου σήμερα Άγγελου.

Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται μια ιστορία που φαντάζει δημιούργημα της φαντασίας κάποιου τρελού σεναριογράφου. Και όμως είναι η πραγματική ιστορία μιας νέας γυναίκας, με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Μιας γυναίκας που στάθηκε και στέκεται ηρωικά, σκαρφαλώνοντας βουνά ταλαιπωρίας με βάρος αφόρητο στο σακίδιο της ψυχής.

Μιας συζύγου και μάνας που η ζωή τής χρωστάει ένα μικρό χαμόγελο, που πρέπει να της το ζωγραφίσουμε όλοι εμείς, οι κοινοί θνητοί που ακόμη και μια ανούσια καθημερινότητα τη θεωρούμε δυσκολία.

Η Άννα Κορτέση στηρίχθηκε στην δύναμη που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει η μητέρα του Άγγελου Αλεξάνδρα και βρίσκεται δίπλα στο παιδί της φύλακας – άγγελος. Σε αυτή την συγγραφική προσέγγιση αναφέρθηκαν η εκπαιδευτικός – φιλόλογος Νάντια Νικολακοπούλου και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Έλενα Παναγούλια, στο πάνελ της παρουσίασης όπου συντονιστής ήταν ο πρόεδρος στου Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου. Η εθελοντική θεατρική Ομάδα «Κέντρο Παρέμβασης» δήμου Ήλιδας και ο Παναγιώτης Πέττας συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο, στην παρουσίαση αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος