FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Απαιτούν απόσυρση του νόμου για το ωράριο εργασίας

Ημερομηνία: 20-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία

Στάση εργασίας αύριο για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου

Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισε για αύριο Τρίτη, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ενάντια στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους. Στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Νοσοκομείο Πύργου, οι νοσοκομειακοί γιατροί με ανακοίνωση τους, απαιτούν:

  1. την άμεση απόσυρση του Νόμου
  2. την έναρξη διαλόγου για συλλογική σύμβαση εργασίας για πραγματικό 48ωρο
  3. Στηρίζει τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ για πενθήμερη πρωινή εργασία, μια εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επομένη. Μαζικές προσλήψεις ιατρών με μόνιμη σχέση εργασίας για νοσοκομεία και ΠΦΥ
  4. Πραγματική αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας.

Επιπλέον στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν: «Με εκπληκτική ταχύτητα συζητήθηκε, ψηφίσθηκε και βγήκε σε ΦΕΚ ο Ν.4498 του κίβδηλου σαρανταοκτάωρου και της δήθεν εξανθρώπισης και τακτοποίησης του ωραρίου των γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Πραγματικά εκπληκτική ταχύτης για τα ελληνικά δεδομένα. Μάλλον έρχεται και η «αξιολόγηση» και κάτι πρέπει να κοπεί… Α! Ναι!… η πληρωμή των εφημεριών, γιατί οι εφημερίες θα γίνονται. Απλώς βρέθηκε πάνω στο πτώμα του έρμου σαρανταοκτάωρου τρόπος μείωσης του εργασιακού κόστους. Ο νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την ελαστικότητα του και τη σίγουρη εφαρμογή του, είναι ένα ακόμα δημοσιονομικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων ιατρών και των ασθενών, μιας και δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις και νέος ορθολογικός υγειονομικός χάρτης με βάση τις λαϊκές ανάγκες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος