FOLLOW US: facebook twitter

Γιατί λέω ΒΡΟΝΕΤΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σας καταθέτω την άποψή μου ως Δημόσιος Υπάλληλος με Ειδικότητα ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ σχετικά με το θέμα της Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Για όσους δεν ξέρουν ή δε θέλουν να ξέρουν, τα Δημόσια Νοσοκομεία ανήκουν και αυτά στο Δημόσιο Τομέα τα οποία στελεχώνονται από Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται χωρίς να παίρνουν την κανονική τους άδεια όπως άλλοι, δουλεύοντας τις αργίες έχοντας “χορτάσει” οφειλόμενα ΧΡΕΗ από Ρεπό και Αργίες που έχουν δουλέψει και δε μπορούν να πάρουν όπως δικαιούνται σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία όντας υποχρεωμένοι να διαχειρίζονται τις ελλείψεις σε υλικά και υπηρεσίες και κατ’ επέκταση τις σχετικές διαμαρτυρίες των ασθενών και των συνοδών.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σχολιάζω λοιπόν:

Και τώρα που έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των αξιολογήσεων έχω μια μεγάλη απορία:

Όλοι αυτοί που κατέθεσαν έντυπο αξιολόγησης, γιατί δεν απαιτούν με την ίδια θέρμη να εφαρμοστεί ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ (4369/2016) και να γίνουν κρίσεις για τις θέσεις Προϊστάμενων και Διευθυντών, αφού σύμφωνα με αυτό έπρεπε να έχουν γίνει εντός του 2016;;;;

Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΝΟΜΟΛΑΓΝΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΑΣ!

Αξιολόγηση με διορισμένους προϊστάμενους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και Διοικήσεις είναι ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αξιολόγηση χωρίς ξεκάθαρους στόχους από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο και τον Οργανισμό είναι ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Αξιολόγηση με ελλείψεις σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Αξιολόγηση με την απειλή ότι δε μπορώ να κριθώ για Προϊστάμενος είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Αξιολόγηση χωρίς μετρήσιμους στόχους είναι ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ.

Προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ με το να αξιολογήσω και να αξιολογηθώ μέχρις ότου

  1. τεθούν ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
  2. τηρηθούν και λυθούν βασικά θέματα στις κρίσιμες ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία.

Με τη δημόσια θέση και στάση μου ΔΕ δίνω άλλοθι στους τεμπέληδες, ΑΝΤΙΘΕΤΑ σέβομαι και αξιολογώ ως ΑΡΙΣΤΟ τον επαγγελματία υγείας που δε μπορεί να πάρει την κανονική άδεια και τις αργίες που δικαιούται, που τον καλώ από το σπίτι όταν έχω πρόβλημα και δουλεύει με ένα ρεπό την εβδομάδα, που τρέχει σαν το ΒΕΓΓΟ για να καλύψει τις ανάγκες όλων των ασθενών. Αυτό είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η πολιτεία σε αυτούς που σε πείσμα των καιρών παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!!

ΝΑΙ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

Τελειώνοντας καταθέτω το γλαφυρό σχόλιο συναδέλφου που με εκφράζει απόλυτα:

“ζητώ ταπεινά συγνώμη για τις “κακές λέξεις” του κειμένου. Συμμετέχω με το να απέχω από όλο αυτό το εκφοβιστικό μνημονιακό σκατολοΐδι με τον τρόπο που γίνεται συνειδητά είτε με στηρίζει είτε η ΑΔΕΔΥ είτε ο Πάπας. Το να με ξηλώσουν από Προϊσταμενούλα είναι σα να ξηλώνουν τσατσά από μπουρδέλο*, χαριτολογώντας πάντα……

Άξιοι κριτές οι ασθενείς μου και οι συνάδελφοί μου… και προχωράμε…. μου λείπουν πολλά περισσότερα χρήματα από ένα επίδομα ευθύνης και η ευθύνη μου έτσι κι αλλιώς δεν αποτιμάται, ούτε υποτιμάται.

* ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως επιθυμεί…..

Με εκτίμηση,

Μαρία Κάργα

Νοσηλεύτρια Π.Ε., Msc, PhD

Για την αντιγραφή, ο Στυλοβάτης__


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος