FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος: Πρόταση για τα δημοτικά τέλη-«Να υπολογίζονται από τα στοιχεία των δηλώσεων Ε-9»

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου που είχε στην ημερήσια διάταξη ως θέμα τη διατήρηση των συντελεστών χρέωσης των Δημοτικών Τελών ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος κατέθεσε πρόταση να υπολογίζονται από τα στοιχεία των δηλώσεων Ε9. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Τα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι ανταποδοτικά ως προς τις δαπάνες του Δήμου για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής τους. Αν, λοιπόν, αυξηθεί ο υπάρχον αριθμός των δηλουμένων στη ΔΕΗ τετραγωνικών μέτρων για ΔΤ-ΔΦ και ΤΑΠ τότε με την αύξηση αυτή κάθε Δήμος θα μπορεί να επανεξετάσει τις χρεώσεις του προβαίνοντας σε ανάλογες μειώσεις, μάλιστα ιδιαίτερα αναγκαίες ειδικά αυτή την εποχή.

Με δεδομένο ότι η πιο επίκαιρη βάση στοιχείων ακινήτων αποτελούν οι δηλώσεις του Ε9, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών-Εσωτερικών και Περιβάλλοντος να μεριμνήσουν νομοθετικά ώστε να σταλούν στους Δήμους και στη συνέχεια στη ΔΕΗ τα στοιχεία ακινήτων ανά Δήμο με βάση τις δηλώσεις του Ε9 που τηρεί το Υπουργείο Οικονομικών στο taxisnet.

Αφού παραλάβουν οι Δήμοι τα επικαιροποιημένα στοιχεία των ακινήτων όπως αυτά έχουν δηλωθεί στο Ε9, με την κατάλληλη επεξεργασία των αρχείων αυτών και των υφισταμένων θα μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα βάση δεδομένων σαφώς μεγαλύτερη.

Είναι βέβαιο ότι έτσι θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό τα τετραγωνικά μέτρα βάσει των οποίων υπολογίζονται τα Δημοτικά Τέλη και κατά συνέπεια μπορούν να γίνουν οι ανάλογες μειώσεις στα ποσά των τελών ανακουφίζοντας έτσι τους πολίτες δημότες οι οποίοι ασφυκτιούν με τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που τους βαρύνουν.

Επίσης θα είναι εφικτή η μείωση των ανταποδοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τα Ατομα με Αναπηρία, οι πολύτεκνες οικογένειες κ.α

Αν θέλουμε λοιπόν να μιλάμε για δίκαιη κατανομή των δημοτικών τελών τα οποία εκ του νόμου είναι ανταποδοτικά τότε πρέπει να γίνει με σωστά στοιχεία και ορθολογικά κριτήρια.

Αυτονόητο είναι το ότι σε ότι αφορά τους μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους για τους οποίους έτσι και αλλιώς δεν εκδίδεται λογαριασμός ΔΕΗ τα τέλη καταβάλλονται απευθείας στους Δήμους από τους υπόχρεους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος