FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος – «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»: «Υπό διάλυση οι κοινωνικές δομές του δήμου Πύργου»

Ημερομηνία: 02-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

arguropoulos-giannis

-Επί δέκα μήνες το «Βοήθεια στο σπίτι» δεν προσφέρει υπηρεσίες στα χωριά μας!

-Ακινητοποιημένα τα δύο αυτοκίνητα, σταμάτησαν οι εξετάσεις σακχαρώδους διαβήτη

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιάννης Αργυρόπουλος κατήγγειλε την πλήρη κατάρρευση των κοινωνικών δομών του δήμου με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της ΔΗΚΕΠ και Γενικού Γραμματέα του δήμου κ. Χάρη Αντύπα. Πιο συγκεκριμένα κατά την τοποθετησή του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από το Δεκέμβριο του 2015 είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης τα δύο αυτοκίνητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με συνέπεια να στερούνται εδώ και 10 μήνες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας εκατοντάδες ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας που διαμένουν στις τοπικές κοινότητες του δήμου. Οι 21 εργαζόμενοι του προγράμματος είναι αναγκασμένοι, παρά τη θέληση τους, να κάθονται σ΄ ένα γραφείο ή να εξυπηρετούν μόνο τους συμπολίτες μας που διαμένουν εντός της πόλης του Πύργου. Αλλά και σε αυτούς η μόνη φροντίδα που προσφέρουν είναι η μέτρηση της πίεσης, καθώς εδώ και μήνες δεν έχουν ανεφοδιαστεί με τα αναγκαία υλικά και κυρίως με μετρητές του σακχαρώδους διαβήτη, με συνέπεια να έχει ανασταλεί μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του προγράμματος. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγάλες οφειλές στο φαρμακείο που προμήθευε το δήμο. Επιπλέον στους εργαζόμενους, τόσο στο «Βοήθεια στο Σπίτι» όσο και στις άλλες δύο δομές το ΚΔΑΠ και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο οφείλονται οι μισθοί έξι έως εννέα μηνών από το 2015 και το 2016!

Ο κ. Αντύπας ας ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρά θέματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και γενικότερα του δήμου, αντί να ασχολείται με το πώς θα σύρει τους πολιτικούς του αντιπάλους στα δικαστήρια, έχοντας μετατρέψει το γραφείο του, σε ανακριτικό γραφείο.

Ας αντιληφθεί επιτέλους τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος, ότι αυτή σε αυτή την δύσκολη εποχή οι συνδημότες μας, κυρίως αυτοί που συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έχουν ανάγκη από την ουσιαστική στήριξη του Δήμου.»

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Όσον αφορά τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Σώστι ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε:

«Τον Σεπτέμβριο του 2015 συμφωνήσαμε όλες οι παράταξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει μέριμνα από το δήμο για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου. Σχεδόν ένα χρόνο μετά διαπιστώνουμε με θλίψη ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα το Ειδικό Γυμνάσιο να μεταφέρεται στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου Σωστίου στο δήμο Ηλιδας. Ως Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά κυρίως ως πολίτης του δήμου Πύργου ντρέπομαι που  δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής να στεγαστεί σε κτήριο του δήμου μας το Ειδικό Γυμνάσιο και τα 50 περίπου παιδάκια που φοιτούν σ’ αυτό.

Καλώ το δήμαρχο να αναλάβει προσωπικά, άμεσες πρωτοβουλίες για τη μόνιμη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου. Θυμίζω ότι από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας έχει αγοραστεί οικόπεδο πέντε στρεμμάτων στα Βυτινέικα με σκοπό την ανέγερση Ειδικού Γυμνασίου. Η αξιοπρεπής μόρφωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι από τις βασικές προτεραιότητες του δήμου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος