FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος – «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»: Η «δωρεά» των 250.000 ευρώ και η πραγματικότητα!

Ημερομηνία: 03-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

argyropoulos-giannis

* Ο κ. Αντύπας υποχρεούται να παραιτηθεί του συνόλου των απαιτησεών του από το δήμο Πύργου

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» στο δήμο Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την καθολική αρνητική θέση της κοινής γνώμης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Πύργου κ. Χάρης Αντύπας παραιτήθηκε μέρους των δικαστικών απαιτήσεων του από το δήμο, για νομικές υπηρεσίες που είχε παράσχει κατά την πρώτη 8ετία δημαρχίας (1998 2006) του κ. Γαβρίλη Λιατσή. Έστω και καθυστερημένα επραξε δηλαδή το αυτονόητο, όπως με σαφή τρόπο του είχαμε ζητήσει δημόσια  να κάνει, επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται να διεκδικεί από το δήμο Πύργου τόσο μεγάλα ποσά, όταν την ίδια ώρα έχει διοριστεί από το δήμαρχο για να υπερασπίζεται τα συμφροντά του. Αναμένουμε από τον κ. Αντύπα να παραιτηθεί από το σύνολο των απαιτήσεων του, καθώς εκρεμμεί η εκδίκαση και άλλων αγωγών που έχει καταθέσει εναντίον του δήμου Πύργου.

Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν υπάρχει καμιά δωρεά 250.000 του κ. Αντύπα προς το δήμο. Ο κ. Αντύπας διεκδικούσε αυτά τα χρήματα, μέσω της δικαστικής οδού, με αγωγή που είχε καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας και η οποία έχει προγραμματισθεί να εκδικαστεί στις 23 Νοεμβρίου 2016. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποια θα ήταν η ετυμηγορία του Δικαστηρίου αν δεν ανακαλούσε τη συγκεκριμένη αγωγή. Θα του επιδικαζόταν ολόκληρο το ποσό που απαιτούσε, θα του επιδικαζόταν μέρος αυτού, ή δεν θα γινόταν εξ’ ολοκλήρου δεκτή η αγωγή του; Και βέβαιως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δήμος, θα είχαν το δικαίωμα, ανάλογα με την απόφαση, να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Προφανώς λοιπόν τα 250.000 ευρώ δεν είναι δικά του. Και εφ’ όσον δεν ειναι δικά του, το ερώτημα που τίθεται από κάθε καλόπιστο πολίτη είναι: Πως θα δωρίσει κάτι που δεν έχει, που δεν του ανήκει;

Πάντως σε αυτό που θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του είναι ότι θα πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ασφάλη επαναλειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου που σήμερα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Και θα προσθέσουμε ότι το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το Κολυμβητήριο στο συγκρότημα του Δημοτικού Σταδίου. Είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται να πράξει για τους νέους του δήμου μας μας και όχι μόνο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος