FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Κόπηκαν» τέσσερα έργα από το Ταμείο Μολυβιάτη

Ημερομηνία: 16-11-2017 | Συντάκτης:

Για ερασιτεχνισμό και ανευθυνότητα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Πύργου ο Γιάννης Αργυρόπουλος

«Ακέφαλη» σχεδόν ένα μήνα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου!

Ένα μήνα σχεδόν από την παραίτηση του Διονύση Μπέλτσου η θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στο δήμο Πύργου παραμένει κενή. Πρόκειται για μια ακόμη «πρωτοτυπία» της Δημοτικής Αρχής του κ. Γαβρίλη Λιατσή που επιβεβαιώνει την εικόνα διάλυσης στο δήμο Πύργου. Σε κανένα άλλο δήμο της χώρας δεν έχει παραμείνει «ακέφαλη» για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η πιο κρίσιμη υπηρεσία του!

Οι συνέπειες αυτής της διαλυτικής κατάστασης στο δήμο Πύργου είναι ήδη ορατές:

  • Οι αγροτικοί δρόμοι σε όλη την επικράτεια του δήμου βρίσκονται σε «μαύρο χάλι». Οι συμπολίτες μας αδυνατούν να πάνε στα χωράφια τους, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων είναι σε απόγνωση.
  • Η πολεοδομία έπαψε να λειτουργεί. Ένας Θεός ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί ή άρον – άρον η μετακόμιση με τις πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του κ. Λιατσή. Πολίτες και πολιτικοί μηχανικοί έχουν μπει σε μια περιπέτεια με απροσδιόριστη κατάληξη.
  • Έργα που έχουν κατασκευαστεί εδώ και μήνες ή ακόμη και χρόνια δεν έχουν παραδοθεί ολοκληρωμένα προς χρήση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάπλαση της πλατείας στο Χειμαδιό, όπου δεν έχει γίνει σύνδεση των φωτιστικών σωμάτων με το δίκτυο της ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι έχουν τοποθετηθεί πριν τρία χρόνια οι κολώνες!

Προχειρότητα και ανευθυνότητα

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Την προηγούμενη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολογησης,  δεν ενέκρινε τέσσερα έργα που είχε προτείνει ο δήμος Πύργου στο Υποπρογράμμα 3 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», το γνωστό «Ταμείο Μολυβιάτη»

Πρόκειται για τα ακόλουθα προτεινόμενα έργα:

  1. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΗΝΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΩΛΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 280.000,00 ΕΥΡΩ
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 400.000,00 ΕΥΡΩ
  3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ 250.000,00 ΕΥΡΩ
  4. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 300.000,00 ΕΥΡΩ

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής τα τέσσερα έργα «κόπηκαν» γιατί εκτός από ελλείψεις μελετών και αδειοδοτήσεων στους φακέλους δεν υπήρχαν ούτε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ο ερασιτεχνισμός, η προχειρότητα η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή του κ. Λιατσή όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος