FOLLOW US: facebook twitter

Γερμανική ομάδα εκπαίδευσης ενηλίκων συναντήθηκε χθες στο Λάτσειο με τον δήμαρχο Γ. Λιατσή

Ημερομηνία: 07-10-2016 | Συντάκτης:

`liatsis-germanoi1

Πρεσβευτές της πόλης του Πύργου και της Ηλείας

Επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποίησε χθες, γερμανική ομάδα εκπαίδευσης ενηλίκων από τις πόλεις Wuppertal και  Solingen με επικεφαλής τον κ. Manfred Krause, συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Peter Schneider & Ute Ροδοπούλου οι οποίοι διαμένουν στο Επιτάλιο.

Κατά τη διάρκεια  της επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στην υπό διαμόρφωση αίθουσα της Λαογραφικής Έκθεσης, περιηγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και έγιναν δεκτοί από τον κ. Λιατσή στο γραφείο του όπου τους καλωσόρισε. Ακολούθησε επίσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον Δήμαρχο σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης & διοίκησης του Δήμου αλλά και θέματα τουριστικής φύσεως σχετικά με την πόλη του Πύργου και το νομό Ηλείας γενικότερα.

liatsis-germanoi-2

Ο κ. Krause , μέλος του Συμβουλίου της πόλης Solingen Γερμανίας και επικεφαλής της ομάδας εκπαίδευσης ενηλίκων, τόνισε ότι στα πλαίσια της περιήγησής τους σε ολόκληρη την Πελοπόννησο είχαν μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διαμονή στον Πύργο, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τη ζωή στην πόλη και να γνωρίσουν τις ομορφιές της, και θεωρεί τον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα, μια πολύ ωραία περιοχή πλούσια σε αξιοθέατα την οποία και προτείνει για επίσκεψη και διαμονή. Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Λιατσή για τον χρόνο που τους διέθεσε και για την υποδοχή που τους επιφύλαξε στο Δημαρχείο.

liatsis-germanoi-3

Η κα Ροδοπούλου, η οποία έκανε και χρέη μεταφράστριας για τις ανάγκες της επίσκεψης, ευχαρίστησε με τη σειρά της τον κ. Δήμαρχο, μίλησε για τις πολλές ομορφιές του Πύργου και της Ηλείας, την οποία χαρακτήρισε «τον πιο όμορφο νομό της Ελλάδος, με τα δυο λιμάνια, με την Αρχαία Ολυμπία, με δυο τοποθεσίες για ιαματικά λουτρά κ.λ.π.».

Ο κ. Λιατσής, καλωσόρισε την ομάδα των Γερμανών τονίζοντας ότι αυτό που διαπιστώνει από την επίσκεψη τους είναι, ότι είναι πρόθυμοι να γίνουν καλοί πρεσβευτές όσων είδαν στην Πελοπόννησο, την Ηλεία και ειδικότερα την πόλη. «Φρόντισα να τους κάνω να δουν πιο πολλά  από αυτά που είδαν έξω στους δρόμους, και να τους πω ότι πολύ γρήγορα η πόλη μας θα είναι μια πόλη ελκυστική για τους ξένους, μια πόλη όπου η φιλοξενία θα θεωρείται δεδομένη, μια πόλη που θα έχει να δείξει πράγματα, και γι’ αυτό τους διένειμα και ένα βιβλιαράκι για το Μουσείο του Πύργου, τους ξενάγησα στο 2ο όροφο του Δημαρχείου που διαμορφώνεται πλέον σε έναν επισκέψιμο χώρο για τους τουρίστες. Ελπίζω στη φιλία τους, με συγκίνησε ο τρόπος που θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον τόπο μας και πιστεύω ότι θα τους ξαναδούμε».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος