FOLLOW US: facebook twitter

Γενική Συνέλευση χθες Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως – Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

dimos-gs-ergazomenoi2

Αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις αύριο και μεθαύριο στους Δήμους Ολυμπίας και Ζαχάρως

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εργασιακά κυρίως ζητήματα που απασχολούν τους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και υπηρεσιακά θέματα που χρήζουν επίλυσης. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε και το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων ενάντια στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες κινητοποιήσεις στον κλάδο. Αντίστοιχες συναντήσεις ενημέρωσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αρχαία Ολυμπία στη 1 το μεσημέρι και την Πέμπτη την ίδια ώρα στη Ζαχάρω.

dimos-gs-ergazomenoi

Όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους, για τις δικαστικές αγωγές που έχουν καταθέσει διεκδικώντας τα επιδόματα εορτών και αδείας (Χριστούγεννα, Πάσχα και αδείας) επισημαίνοντας πως έχουν οριστεί δικάσιμοι και σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ήδη οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμάτας δικαιώθηκαν. «Θεωρούμε λοιπόν, ότι και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρόκειται για επιδόματα που δεν έχουν δοθεί τα τελευταία δυο χρόνια το ύψος των οποίων κυμαίνονται από 5 έως 7.000 ευρώ ανάλογα με τους εργαζόμενους αν είναι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ».

Παράλληλα, επισήμανε πως τέθηκε θέμα  σύναψης ενός ασφαλιστικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει τη νομική προστασία των δημοτικών υπαλλήλων. «Με 3 ευρώ που θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία και θα πιστώνεται σε ξεχωριστό λογαριασμό, ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει νομική κάλυψη για όλα τα θέματα, προσωπικά και εργασιακά. Αφορμή για την πρόταση μας αυτή, στάθηκε το γεγονός  ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι οι υπάλληλοι χωρίς να το θέλουμε υπόλογοι,  στο γραφείο του ανακριτή και του Εισαγγελέα» είπε και πρόσθεσε ότι θα συμμετέχουν επίσης στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων ενάντια στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα ενώ θα επιδιωχθεί και η επίλυση γενικότερων προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό σε υπηρεσιακά θέματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος