FOLLOW US: facebook twitter

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Απέχουν από την αξιολόγηση

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Συνέχιση της απεργίας- αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως στη διάρκεια της γενικής του συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο.

Το Δ.Σ. μοίρασε στους εργαζόμενους και έντυπη δήλωση συμμετοχής στην απεργία- αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης καθώς στο σύνολο τους θέλησαν να την υπογράψουν.

Τονίζεται ότι μέχρι τη Δευτέρα, βάσει του χρονοδιαγράμματος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι υπάλληλοι ή προϊστάμενοι οργανικής μονάδας (αξιολογούμενοι) θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία που τους αναλογούν και να παραδώσουν το έντυπο αξιολόγησης με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στον Α` αξιολογητή. «Θα απέχουμε από την αξιολόγηση γιατί δεν μας καλύπτει ο τρόπος που γίνεται. Η μοριοδότηση έχει πολλά τρωτά σημεία.

Υπάρχει επίσης γνωμοδότηση από δικηγόρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν υπάρχει θέμα να στερήσει την δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων αν κάποιος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος.

Στα υπόλοιπα θέματα της γενικής συνέλευσης συζητήθηκε το ζήτημα των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, μετά και την μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕ ΟΤΑ στον Άρειο Πάγο για τα εργατικά δυστυχήματα καθώς επίσης εκφράστηκε και η έντονη δυσαρέσκεια τους για τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού από την μια υπηρεσία στην άλλη, ενέργεια που προκαλεί λειτουργικά προβλήματα. Μάλιστα ο κ. Γαρύφαλλος, έδωσε και πρόσφατο παράδειγμα με την υπηρεσία Μισθοδοσίας του Δήμου στην οποία λόγω έλλειψης προσωπικού καθυστέρησε η πληρωμή των συμβασιούχων. Όπως είπε, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος