FOLLOW US: facebook twitter

Γαβρίλης Λιατσής: «Οι αποθήκες του ΑΣΟ ανήκουν στο ΟΛΟΝ της κοινωνίας»

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συγγραφέας:

«Το Φεστιβάλ θα έχει προνομιακή μεταχείριση στην περίοδο αιχμής του αλλά ο χώρος θα στεγάζει όλες τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις»

Θέση στο θέμα της πιθανότητας μόνιμης στέγασης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους στις πρώην αποθήκες ΑΣΟ, πήρε χθες ο δήμαρχος Πύργου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο  κ. Γαβρίλης Λιατσής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πάγιο αίτημα του δήμου είναι ο χώρος των αποθηκών του πρώην ΑΣΟ, να μετατραπεί σε ένα πολυχρηστικό κέντο Πολιτισμού και εθελοντισμού καθημερινής όμως λειτουργίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Πύργου. Ειδικότερα ο κ. Λιατσής δήλωσε:

«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ  Νέων Ολυμπίας θα στηρίζεται σταθερά πλέον από το υπουργείο Πολιτισμού .

Είναι επίσης καλοδεχούμενη η μόνιμη στέγαση του στις αποθήκες του Α.Σ.Ο για την πληρέστερη και αρτιότερη οργάνωση    των εκδηλώσεων του στο μέλλον.

Όμως,  σταθερό αίτημα του Δήμου είναι η ανάπτυξη στις πρώην  αποθήκες  του ΑΣΟ  ενός πολυχρηστικού Κέντρου Πολιτισμού  και Εθελοντισμού καθημερινής λειτουργίας.

Η Πόλη μας στερείται ενός πολυχρηστικού Κέντρου  Πολιτισμού και Εθελοντισμού καθημερινής χρήσης ,παρότι μέσα στο Κοινωνικό σώμα του Δήμου μας ανθούν εξαιρετικές πρωτοβουλίες Πολιτιστικών και Εθελοντικών δράσεων ευρύτατης Κοινωνικής προσφοράς και αποδοχής .

Οι δράσεις αυτές αναπτύσσονται κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και το γεγονός αυτό εγώ ως Δήμαρχος  δεν μπορώ ούτε σκοπεύω να το αγνοήσω .

Στόχος μου ήταν και είναι ,η μετατροπή των πρώην Αποθηκών του ΑΣΟ ,οργανικού κτιριακού συγκροτήματος του Αστικού μας ιστού και της ιστορίας της Πόλης μας,  σε ολοκληρωμένο συγκρότημα Πολιτισμού και Εθελοντισμού,   όπου θα βρίσκουν στέγη ΟΛΟΙ όσοι μπορούν και θέλουν να <παράγουν> και να <εκφραστούν> μέσα από τον Πολιτισμό και την Κοινωνική προσφορά.»

Ή το Δ.Σ θα αποφασίσει ή θα διεκδικήσουμε δικαστικά την περιουσία του ΑΣΟ

Ο κ. Λιατσής τόνισε ωστόσο ότι τις περιόδους αιχμής του Φεστιβάλ, αυτό θα τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης και ότι τον τελικό λόγο θα έχει το δημοτικό συμβούλιο Πύργου που θα κληθεί να αποφασίσει. Σε περίπτωση που δεν λάβει απόφαση του δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος Πύργου έχει και την εναλλακτική της δικαστικής διεκδίκησης της περιουσίας του ΑΣΟ, υπενθυμίζοντας ότι αυτός ο χώρος ανήκει στο ΟΛΟΝ της κοινωνίας του Πύργου. Ειδικότερα ανέφερε:

«Στο πλαίσιο αυτού του στόχου –έργου,  το Φεστιβάλ Νέων Ολυμπίας πρέπει και θα έχει προνομιακή μόνιμη στέγαση και κατά προτεραιότητα χρήση των χώρων του στις περιόδους αιχμής  των εκδηλώσεων του ,αλλά αυτό το Πολύκεντρο Πολιτισμού και Εθελοντισμού πρέπει και θα έχει καθημερινή λειτουργικότητα και διαρκώς  διαχεόμενη σε όλη την Κοινωνία του Δήμου μας και της Ηλείας  ωφελιμότητα.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ,κάθε πρωτοβουλία των μικρών και μεγάλων Ηγετών της Κοινωνίας,  πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το ΟΛΟΝ της Κοινωνίας και όχι το μέρος εκείνο της Κοινωνίας που μας βολεύει κατά καιρούς,    λόγω επικαιρότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κινηθεί  και θα κινηθούν όλες οι ενέργειες του Δήμου και να μην ξεχνούν κάποιοι ,ότι οι Αποθήκες του ΑΣΟ άνηκαν και ανήκουν στους Πυργιώτες και στην ιστορία του Πύργου και σε κανένα άλλον!!

Αν δε το αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο που θα τεθεί ως θέμα, υπάρχει δυνατότητα  ν’ αρχίσει και δικαστική διεκδίκησή τους, αφού ο Δήμος μας ήταν ο ΜΟΝΟΣ που δεν πήρε την περιουσία που του αναλογούσε κατά τη διάλυση του ΑΣΟ.

Τέλος υπενθυμίζω ότι, από τις  προηγούμενες  θητείες μου διεκδικούσα τον χώρο για τον Δήμο, για να γίνει Aγορά τύπου Aγοράς «Χανίων Κρήτης»,  λόγος που δεν υπάρχει πλέον λόγω του έργου «Ξυστρή»  αλλά οι τότε ιθύνοντες σκεπτόμενοι ανεξήγητα, δεν τον έδωσαν και το αποτέλεσμα το βιώσαμε και το βιώνουμε,  με το Ινστιτούτο ΑΣΟ να λεηλατείται και τις αποθήκες στο κέντρο της πόλης να αποτελούν εστία μόλυνσης τα τελευταία 20 χρόνια .”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ