FOLLOW US: facebook twitter

Γαβρίλης Λιατσής: Αναζητά τρόπους σύνδεσης της κρουαζιέρας με τον Πύργο

Ημερομηνία: 06-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

liatsis-new

Προς αναζήτηση νέου μοντέλου λειτουργίας του Δήμου Πύργου, βρίσκεται η δημοτική αρχή καθώς όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, εξετάζουν πλέον με λεπτομέρειες, το πόσες και ποιες Διευθύνσεις χρειάζεται να αναπτύξουν για να προχωρήσουν μπροστά.

Ο κ. Λιατσής, έκανε ειδική αναφορά στο Κατάκολο και τους τρόπους σύνδεσης της κρουαζιέρας με την οικονομία της πόλης, επισημαίνοντας πως σχεδιάζουν τις κινήσεις εκείνες ώστε οι χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν στο λιμάνι απ’ όλο τον κόσμο, να έχουν λόγους να επισκεφθούν και τον Πύργο. Μάλιστα, τόνισε ότι θα δημιουργήσουν χώρους στάθμευσης για τα λεωφορεία, θα διευκολύνουν τρενάκια, θα εξωραΐσουν το κέντρο της πόλης ενώ από σήμερα κιόλας, θα μεταφέρουν τα εκθέματα αρχαιοελληνικής ιστορίας του Κώστα Κοτσανά από το σπίτι του Λάτση στο Κατάκολο, στο δεύτερο όροφο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου το οποίο θα μετατραπεί σε Μουσείο.

katakolo-krouazieroploio

«Είχα προαναγγείλει ότι γίνονται ανακατατάξεις, διοικητικές, υπαλλήλων, διευθύνσεων, τα πάντα. Τώρα που ξαστέρωσε, αρχίζουμε και κοιτάζουμε παραπέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γήπεδο του Κατακόλου είχε απαξιωθεί και δεν λειτουργούσε ποτέ. Πήραμε τα σκουπίδια και δώσαμε εντολή να λειτουργεί κάθε ημέρα το γήπεδο. Για να γίνουν αυτά τα παραπέρα χρειαζόμαστε διοικητική υποστήριξη.  Πριν μερικές μέρες, το Κατάκολο δέχτηκε 11 χιλ. τουρίστες και ο Πύργος  δεν «τους είδε» καθώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει επίκεντρο εκμετάλλευσης από διάφορους  ανθρώπους που δεν έχουν καμία οικονομική σχέση με τον Πύργο. Εμείς έχουμε παιδιά δικά μας άνεργα, έχουμε επιχειρήσεις που φυτοζωούν και αλίμονο αν την μοναδική πηγή εσόδων που μπορούμε να έχουμε από την εκμετάλλευση του τουρισμού, την αγνοήσουμε! Θα γίνουν αλλεπάλληλες συσκέψεις και με τον Εμπορικό Σύλλογο και τη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται για να μπορέσουμε να συνδέσουμε την πόλη με την κρουαζιέρα».

Πετρέλαια και Κατάκολο

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ακόμα, ότι θα πρέπει σύντομα να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για τα πετρέλαια στο Κατάκολο ώστε να γνωρίζουν εάν το έργο αυτό, επηρεάσει τον τουρισμό. «Θα πρέπει να μας ενημερώσουν για όλο το έργο. Αν θα μπορούν να έρχονται τουρίστες, που θα δένουν τα πλοία, πως θα φεύγει το πετρέλαιο. Πρέπει να δούμε τα αντισταθμιστικά οφέλη. Θέλουμε τους πενήντα εργάτες που θα εργαστούν στο έργο της εταιρείας και αυτό είναι δέλεαρ αρκεί όμως αυτό να μην υποκαταστήσει το σίγουρο που έχουμε σήμερα και είναι η άφιξη χιλιάδων τουριστών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος