FOLLOW US: facebook twitter

Γέμισε χαρούμενες φατσούλες το Λάτσειο: Μαθητές από το 6ο Δημοτικό αλλά και από την Ισπανία, Δανία, Ιρλανδία στο πλαίσιο του Erasmous+

Ημερομηνία: 06-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Με δεκάδες χαρούμενες φατσούλες, γέμισε χθες το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου καθώς το Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και 25 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, τη Δανία και την Ιρλανδία.

Η επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ErasmusPlus που υλοποιεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο την διετία 2016-2018, με θέμα την «Ευτυχία», ενώ οι ξένοι  μαθητές βρίσκονται την εβδομάδα αυτή στην πόλη μας, για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ  Κινηματογράφου.

Την ομάδα των μαθητών συνόδευαν η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Ελένη Κουνέλη και οι δάσκαλοι Ευγενία Παπανικολάου, Κατερίνα Τουμπέκη, Κατερίνα Μπελελή, Λάμπρος Τσακριλής, Ελένη Τσίμπρη, Ελένη Τσιρώνη, Μαρία Τζεβελέκου και Γιάννα Κρεστενίτη.

Αρχικά ο Δήμαρχος Πύργου καλωσόρισε τους μαθητές και τους δασκάλους τους στο γραφείο του, συνομίλησε μαζί τους, απάντησε στις ερωτήσεις τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους δώρισε αναμνηστικές κάρτες του Δημαρχείου.

Στην συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώθηκαν για τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται εκεί και είδαν τα πορτραίτα των Δημάρχων του Πύργου που υπάρχουν στην αίθουσα.

Αμέσως μετά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα λαογραφικών στοιχείων του Δήμου, ενώ στην συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και πραγματοποίησαν εργασίες γύρω από την ταινία «Γουέντι» που παρακολούθησαν στον Απόλλωνα.

Στο τέλος της επίσκεψης σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν γλυκίσματα και τραβήχτηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος