FOLLOW US: facebook twitter

Γέλια και δάκρυα στα σχολεία…

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν  μαθητές και γονείς τα αποτελέσματα στην Ηλεία

Πολύ πιο πριν από τις 11 το πρωί όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αναρτήθηκαν στα Λύκεια του νομού, στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών που έβαλαν τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, αφού όπως έλεγαν πολλά παδιά, χθες το βράδυ δεν έκλεισαν μάτι περιμένοντας να ξημερώσει!

Με την ανάρτηση των πινάκων με τις βαθμολογίες επικράτησε ένας μικρό πανικός, πολλοί υποψήφιοι αλλά και γονείς που είχαν την  ίδια αγωνία με τα παιδιά τους άρχισαν να συνωστίζονται στο προαύλιο, αφού πρώτα τοιχοκολλήθηκαν στα σχολεία και μετά άνοιξε το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας με τις ατομικές βαθμολογίες. Βέβαια πολλοί επέλεξαν να δουν τους βαθμούς από κοντά, γιατί όπως και να το κάνουμε, τη χαρά ή τη λύπη σε τέτοιες περιπτώσεις κορυφαίες για την ζωή του καθενός, καλό είναι να την μοιράζεσαι.

Βέβαια με το που τοιχοκολλήθηκαν τα αποτελέσματα άρχισαν σε άλλες περιπτώσεις τα γέλια, οι αγκαλιές και τα φιλιά για τα συγχαρητήρια και σε άλλες περιπτώσεις η απογοήτευση, τα κλάματα και η αγκαλίτσα παρηγοριάς από γονείς και φίλους . Αναμενόμενες όλες οι αντιδράσεις, τα κινητά ιδιαίτερα από τους επιτυχόντες πήραν «φωτιά» προς ενημέρωση όσων δικών τους περίμεναν με αγωνία, ενώ δεν έλειψαν σχόλια και κριτικές κυρίως για την «σφαγή» σε ορισμένα μαθήματα όπως τα Μαθηματικά κατεύθυνσης.

Η  σχεδόν μαζική όπως λέγεται αποτυχία στα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και τα αρκετά μεγάλης δυσκολίας θέματα σε άλλα μαθήματα, δεν άφησε περιθώρια για πολλά χαμόγελα και πολλά παιδιά έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για το πώς έγραψαν.  Βεβαίως η εικόνα των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που διαμορφώνονται μετά τις βαθμολογίες, θεωρείται πολύπλοκη και μόνο οι αριστούχοι με τις πολύ υψηλές βαθμολογίες μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς για την είσοδό τους στην σχολή της πρώτης προτίμησής τους.

Πάντα υπάρχουν δεύτερες και τρίτες επιλογές

«Κλειδί» ωστόσο για την είσοδο σε κάποια σχολή ακόμα και εκείνων που δεν είχαν πολύ υψηλές επιδόσεις, είναι η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού που θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένη και με την βοήθεια καθηγητών και φροντιστών.

Οι υποψήφιοι που έδωσαν ειδικά μαθήματα, οφείλουν να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να περιμένουν και αυτά τα αποτελέσματα σε περίπτωση που η σχολή της πρώτης επιλογής τους κρίνεται κατά ένα μεγάλο μέρος από αυτήν την βαθμολογία, είτε αυτά είναι μαθήματα είτε είναι αθλήματα. Επομένως μεγάλη προσοχή απαιτείται στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους που καλό θα ήταν να γίνει με την βοήθεια κάποιων εκπαιδευτικών.

Πάντως όπως τόνιζαν χθες και αρκετοί καθηγητές αλλά και φροντιστές, οι υποψήφιοι ακόμα κι αν δεν έγραψαν τόσο καλά όσο ήθελαν, δεν θα πρέπει να απογοητεύονται γιατί πέρα από τον πρώτο στόχο, την πρώτη προτίμηση, υπάρχουν πλέον πάρα πολλές καλές σχολές με χαμηλές σχετικά βαθμολογίες που είναι εξίσου ελκυστικές και καλό είναι να τις μελετήσουν. Άλλωστε η ζωή μας επιφυλάσσει πάντα πολλές εκπλήξεις, γι αυτό συνιστάται ψυχραιμία στους υποψήφιους και καλή μελέτη όλων των σχολών που προσφέρουν πολλές επιλογές πλέον για έναν υποψήφιο.

Τα πρώτα συναισθήματα, ειδικά τα αρνητικά, κρατάνε λίγο και η απογοήτευση πάντα δίνει τη θέση στην ελπίδα, στο πείσμα για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Άλλωστε οι υποψήφιοι μπορούν να πάρουν το χρόνο τους, να δοκιμαστούν κι αλλού, κι αν δεν τους ικανοποιεί η δεύτερη επιλογή τους να προσπαθήσουν ξανά. Όλοι οι δρόμοι παιδιά είναι ανοιχτοί μπροστά σας, μην το ξεχνάτε αυτό. ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος