FOLLOW US: facebook twitter

Βόμβα Λιατσή για στέγαση ΤΕΙ Πύργου: «Πολύ φοβάμαι, ότι του χρόνου θα ψάχνει για κτίριο!»

Ημερομηνία: 07-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei_pyrgou

– Υποστηρίζει ότι το Πολυκλαδικό είχε παραχωρηθεί για 5 χρόνια με προοπτική το αυτόνομο ΤΕΙ

– Χαρακτήρισε το ίδρυμα της πόλης «ανύπαρκτο», «απολίθωμα» και «λείψανο»

– «Το ΤΕΙ της μιζέριας και της κακομοιριάς, δεν έχει καμία σχέση με τις προσδοκίες μας, ξεκινάμε από την αρχή» δήλωσε

Θέμα στέγασης του ΤΕΙ Πύργου, έβαλε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, τινάζοντας στον …αέρα, τη λειτουργία των τμημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο κτίριο του Πολυκλαδικού, καθώς μίλησε για λήξη της 5ετούς παραχώρησης του συγκροτήματος που ήταν προαπαιτούμενο για την ίδρυση του Τριτοβάθμιου Ιδρύματος στην πόλη! «Πολύ φοβάμαι, ότι φέτος δεν είχαν Γραμματεία, και του χρόνου θα ψάχνουν για κτίριο!» είπε.

Με δηλώσεις του, ο κ. Λιατσής, «τραβάει το σχοινί» της αντιπαράθεσης που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες αναφορικά με τα ΤΕΙ της πόλης, υποστηρίζοντας ότι «με τα απολιθώματα του ΤΕΙ Πύργου δε πρόκειται να ασχοληθώ!» γιατί «εκείνο που ονειρευτήκαμε και αγωνιστήκαμε ήταν ένα ΤΕΙ δυο σχολών και τεσσάρων τμημάτων, αυτόνομο και στο λείψανο που είναι σήμερα δεν μπορώ να επενδύω τα όνειρα της πόλης».

Εξαπέλυσε μάλιστα και επίθεση στην πρόεδρο του τμήματος ΔΟΕΠ&ΤΜ Αναστασία Ζαφειροπούλου, τονίζοντας ότι «μιλά μάλλον για να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι προϊσταμένη ενός ανύπαρκτου ΤΕΙ και πανηγυρίζει που γράφτηκαν 110 σπουδαστές, όταν στο αυτόνομο ΤΕΙ για το οποίο αγωνίστηκε η κοινωνία του Πύργου, θα εγγράφονταν χιλιάδες φοιτητές…» προσθέτοντας ακόμα ότι όταν συνυπέγραφαν την ίδρυση των τμημάτων με το ΤΕΙ της Πάτρας, σχεδίαζαν κτίριο στη Βαρβάσαινα ενώ είχαν δεχτεί την εξακτίνωση του στην Αμαλιάδα και μάλιστα με φάκελο που είχε ετοιμάσει ο δήμος Πύργου.

liatsis-new

«Δε πρόκειται μετά από τόσα χρόνια να ασχοληθώ, με το αν έχει Γραμματεία ή δεν έχει, ή αν έχει τη συμπαθέστατη κυρία προϊσταμένη… Ποσώς με ενδιαφέρει. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να βρω τον τρόπο να προωθήσω τη διαδικασία για τη διεκδίκηση του αυτόνομου ΤΕΙ Πύργου, και πάλι. Δηλαδή αν είναι δυνατό, να υποβάλλω ένα νέο φάκελο καθώς το εγχείρημα και οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (σχέδιο Αθηνά) είχαν ως θύμα το ΤΕΙ του Πύργου και την προοπτική του. Δε μπορώ λοιπόν, πάνω σε ένα «λείψανο» να επενδύω τα όνειρα της πόλης μου».

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι θα ξεκινήσει προσπάθειες από την αρχή και πως ήδη αναζητά επαφή με το Πανεπιστήμιο Πατρών για κάτι ακόμα πιο καλύτερο. «Σε καμία περίπτωση δε συμμερίζομαι απόψεις ανθρώπων που δεν ξέρουν την ιστορία του τόπου μου και είναι φερτοί εδώ πέρα και ικανοποιούνται με το να κάθονται σε ένα γραφείο απ’ ότι διάβασα στις εφημερίδες και να πηγαίνει η προϊσταμένη, η οποία ταυτόχρονα είναι και γραμματέας ή να έρχονται μεταπτυχιακοί φοιτητές να διδάξουν… Αυτά είναι τρελά πράγματα! Νομίζουν ότι εδώ είμαστε οι βλάχοι! Εμείς δεν είμαστε οι βλάχοι. Ο πολιτισμός, από την Ηλεία εκπέμπει σήμα σε όλο τον κόσμο και πρέπει να μας σέβονται. Τουλάχιστον να μην λένε εκείνα που λένε. Δεν έχω τίποτα με την συγκεκριμένη κυρία, μια φορά τη γνώρισα αλλά ο Πύργος θέλει κάτι καινούργιο».

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στο φάκελο που είχαν υποβάλλει στο παρελθόν όταν διεκδικούσαν την ίδρυση τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη. «Ο φάκελος ανέφερε για τη βοήθεια που θα παρείχε το ΤΕΙ της Πάτρας στα τμήματα που θα ιδρύονταν στον Πύργο αλλά και για την εξυπηρέτηση της στέγασης του στο Πολυκλαδικό για μια 5ετία. Γιατί αν ισχύει αυτό πολύ φοβάμαι ότι αν φέτος το ΤΕΙ δεν είχε Γραμματεία, του χρόνου θα πρέπει να ψάξουν για κτίριο! Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι ήρθαν σε μια πόλη που είχε όνειρα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αν δεν γίνονταν αυτή η ανακοπή, σήμερα θα είχαμε 5.000 φοιτητές. Τι; Το Μεσολόγγι είναι καλύτερο από τον Πύργο που έχει αυτόνομο ΤΕΙ; Το ΤΕΙ των 100, που από τους 100 θα έρθουν 50 και το ΤΕΙ του μητρώου των 1000 από τους οποίους φοιτούν 200-300, το ΤΕΙ της μιζέριας και της κακομοιριάς, δεν έχει καμία σχέση με τις προσδοκίες του Δημάρχου και του Δήμου και δεν πρόκειται να μας απασχολήσει όσο υπάρχει. Εμείς θα βάλουμε πάλι τα πράγματα, τώρα που τελειώσαμε με τα σκουπίδια, για να γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα για την πόλη μας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δε ξέρω αν εκφράζεται πλέον μόνο από το ΤΕΙ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος