FOLLOW US: facebook twitter

Βροχή τα κατασχετήρια σε οφειλέτες του δήμου Πύργου από την Εφορία

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

katasxetiria

Η καθυστέρηση υπογραφής της ευνοϊκής ρύθμισης των 24 δόσεων άφησε απροστάτευτους τους φορολογούμενους

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και στους δήμους Ήλιδας και Πηνειού παρότι έχει υπογραφεί η ρύθμιση!

«Με ρυθμό πολυβόλου» φεύγουν από την Δ.Ο.Υ Πύργου από την περασμένη Παρασκευή,  τα κατασχετήρια λογαριασμών καταθέσεων οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού ακόμα αγνοείται η τύχη της πολυαναμενόμενης ευνοϊκής ρύθμισης των 24 δόσεων που διαφαινόταν ότι θα υπογράψει η υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τις «παγωμένες» οφειλές των φορολογούμενων του δήμου Πύργου στο Δημόσιο. Οι φορολογούμενοι που δεν προχώρησαν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους τελώντας εν αναμονή της υπογραφής της απόφασης για τις 24 δόσεις, είναι πλέον απροστάτευτοι.

 Μάλιστα οι εντολές κατασχέσεων από την Δ.Ο.Υ Πύργου έρχονται απευθείας από την Γενική Γραμματεία Εσόδων που είναι εκείνη που έχει κινήσει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις τραπεζικών καταθέσεων, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων να βρεθεί προ εκπλήξεως, με άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς, αφού δεν απαιτείται γι αυτό καμία προηγούμενη τηλεφωνική ή έγγραφη ενημέρωση του οφειλέτη.

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες της Πρωινής, μιλάνε για βροχή κατασχετηρίων ακόμα και σε οφειλέτες των δήμων Ήλιδας και Πηνειού, παρότι έχει υπογραφεί για τους συγκεκριμένους δήμους η ευνοϊκη ρύθμιση των 24 δόσεων, καθώς στις αντίστοιχες εφορίες δεν έχει φτάσει η σχετική εγκύκλιος για να μπορούν οι οφειλέτες να υποβάλλουν αίτημα για την ρύθμιση των «παγωμένων» οφειλών τους.  Χαρακτηριστική είναι η  περίπτωση επιχειρηματία στην Αμαλιάδα  που χθες διαπίστωσε έκπληκτος ότι του κατασχέθηκαν τα χρήματα που είχε καταθέσει στο λογαριασμό του για κάλυψη επιταγών!

Η κατάσταση πλέον είναι δυστυχώς ανεξέλεγκτη και με δεδομένη την οικονομική αδυναμία των φορολογουμένων και της πολιτικής υπεροφορολόγησης των πάντων που εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, εάν δεν υπάρξει  ΑΜΕΣΑ πολιτική παρέμβαση και διευθέτηση της υπόθεσης με την ρύθμιση των 24 δόσεων εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες Ηλείοι θα ζήσουν τραγικές στιγμές οικονομικής ασφυξίας! Το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να ενεργοποιήσει την ρύθμιση των 24 δόσεων, να αποστείλει την απαιτούμενη εγκύκλιο για τις περαιτέρω ενέργειες των Δ.Ο.Υ στους δήμους Πηνειού και Ήλιδας και να η υφυπουργός να προχωρήσει στην υπογραφή και της απόφασης για τον δήμο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος