FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν και 3 Ηλείοι μαθητές

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

vraveysh-hleioi-mathites6

Τελετή βράβευσης 49 μικρών καλλιτεχνών από την Μαριάνα Βαρδινογιάννη και την Παιδική Πινακοθήκη για την Χριστουγεννιάτικη κάρτα

 Στο ξενοδοχείο Athens Plaza στην Αθήνα, σε μια πολύ ζεστή και γεμάτη αγάπη εκδήλωση, βραβεύτηκαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου από το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για 2η συνεχή χρονιά, οι μικροί μαθητές που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό ζωγραφικής 2016 του Ιδρύματος και της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας για την Χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα. Μεταξύ των 600 περίπου μαθητών 6-13 ετών από όλη την Ελλάδα, ζωγράφισαν έργα για την κάρτα και οχτώ μαθητές από την Ηλεία, από τα τμήματα ζωγραφικής Ανδραβίδας, Βάρδας, Νέας Μανωλάδας και 117 ΠΜ της εικαστικού Ελένης Σταθοπούλου.

vraveysh-hleioi-mathites9

vraveysh-hleioi-mathites3

vraveysh-hleioi-mathites5

 Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ς στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA, συμμετείχαν 49 μικροί καλλιτέχνες, όλοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους, πολλούς δασκάλους τους και εκπροσώπους εικαστικών εργαστηρίων, που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, παρευρέθηκε και η εικαστικός Ελένη Σταθοπούλου με τρεις από τους μαθητές της που βραβεύτηκαν και παρέλαβαν τους επαίνους τους. Τον 12χρονο Σωτήρη  Βόγκα, την 11χρονη Ιωάννα Γιατρά και την μόλις 6,5 ετών Γεωργία Ηλιοπούλου.

vraveysh-hleioi-mathites8

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν και εν συνεχεία έδωσαν και τα βραβεία, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, κ.  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η κυρία Μελίνα Δασκαλάκη, μέλος του Δ.Σ. του International School of Athens και του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», η κ. Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ο ζωγράφος και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου κύριος Σωτήρης Σόρογκας που ήταν και ο επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης, η εκπαιδευτικός κ. Αικατερίνη Λέγγου από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας,  ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», ο κ. Τάκης Μαυρωτάς κ.α.

vraveysh-hleioi-mathites7

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τα παιδιά με ανοιχτή αγκαλιά και συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: «Θελήσαμε η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματός μας για το 2017 να είναι αυτή, η οποία στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το νέο έτος, αυτό που στέλνουν τα αγαπημένα μας παιδιά που με τη συμμετοχή τους μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μέσα από τις πανέμορφες ζωγραφιές τους αλλά και τις προσδοκίες τους και τον κόσμο που ονειρεύονται μέσα από τη δική τους καθαρή και αθώα ματιά! Και στον φετινό διαγωνισμό, δεχτήκαμε πολλά και πανέμορφα έργα. Καθένα ήταν μοναδικό και πραγματικά θα μπορούσε να είναι αυτό το θέμα της Χριστουγεννιάτικης κάρτας μας… Κάθε μία από τις ζωγραφιές είναι ένα παράθυρο στον κόσμο όπως τον βλέπουν, τον αντιλαμβάνονται και τον οραματίζονται τα παιδιά. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους, αισθάνομαι τόσο υπερήφανη για την νέα γενιά της πατρίδας μας.»

Τα παιδιά παρέλαβαν όλα τους επαίνους τους και φωτογραφήθηκαν με την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη κάρτα – αφίσα του Ιδρύματος Μαριάνα Βαρδινογιάννη.

vraveysh-hleioi-mathites2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος