FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν από το δήμο Πύργου οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ημερομηνία: 02-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

koinoniko-vraveusi1

Τίμησαν την προσφορά στην κοινωνία

Τους εθελοντές καθηγητές που συνέβαλαν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου τη χρονιά που πέρασε, τίμησε ο δήμος Πύργου. Παρουσία του υπευθύνου της δομής Χρήστου Αθανάσουλα, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Διονύσης Μπέλτσος προσέφεραν το Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προσφοράς θέλοντας με αυτό τον τρόπο η πόλη να πει το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που βοήθησαν στην εκπαίδευση συμπολιτών και στην επίτευξη των στόχων τους για αυτούς που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και τα κατάφεραν. Για τα παιδιά εκείνα που οι οικογένειές τους δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες και βρήκαν την ελπίδα στη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

koinoniko-vraveusi4

«Αισθάνομαι πως αυτό που έχουμε καταφέρει με τη δική σας βοήθεια και δουλειά είναι απίστευτο. Συμπληρώσαμε τέσσερα χρόνια, ενώ όταν ξεκινούσαμε λέγαμε αν θα βγει αυτή η χρονιά πέρα και τι θα καταφέρναμε. Είπα πως πρέπει να είμαστε από τις ελάχιστες επαρχιακές πόλεις που υπάρχουν δύο δομές κοινωνικής αλληλεγγύης για να βοηθούν τους μαθητές. Ίσως να είμαστε η μόνη πόλη. Οι πλειοψηφία από εσάς έχετε την αγωνία για το επαγγελματικό μέλλον σας, καθηγητές χωρίς διορισμό… δεν ήταν ότι απλά περίσσευε ο χρόνος σας. Η συμβολή σας είναι ανεκτίμητη…» σχολίασε ο Χρήστος Αθανάσουλας.

koinoniko-vraveusi3

Τόνισε πως 21 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πέτυχαν φέτος την εισαγωγή τους σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν είναι μόνο παιδιά του Πύργου, αλλά και των όμορων δήμων που ακολούθησαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

koinoniko-vraveusi2

Ο κ. Λιατσής από την πλευρά του εξήρε την προσφορά των εθελοντών καθηγητών, και τους είπε πως δεν έμειναν θεατές σε αυτό που συμβαίνει ενώ με την πνευματική τους δυνατότητα γιάτρεψαν και την ψυχή συμπολιτών μας. Αναφέρθηκε σε παραδείγματα της κοινωνίας και θυμήθηκε στα νεότερα χρόνια του όταν γυρνώντας στον Πύργο μετά το πανεπιστήμιο συμμετείχε ως καθηγητής στα μαθήματα της ΝΕΛΕ, επί εποχής του αείμνηστου Τάκη Δόξα. Μεταξύ άλλων ζήτησε από τους εθελοντές καθηγητές να είναι εργατικοί και ασυμβίβαστοι. Ο δήμαρχος Πύργου σχολίασε πως θα επιδιώξει να λειτουργήσει και πάλι το σχολείο ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά των ΡΟΜΑ. Ο κ. Λιατσής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να διατηρηθεί πλέον η πόλη καθαρή αλλά στην ανάταξη των οικονομικών δεικτών.

*** Η νέα χρονιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ξεκινά σιγά – σιγά με τις εγγραφές μαθητών από τις 5 Σεπτεμβρίου στις 6,30 το απόγευμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος