FOLLOW US: facebook twitter

Βούλιαξε ξανά η πλατεία στο Βαρκό Καλίδονας

Ημερομηνία: 29-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Διαμαρτυρία από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ Φιλιώ Νιάρχου που κάνει λόγο για αδιαφορία των υπεύθυνων

Στο Βαρκό Καλιδονας του δήμου Ζαχάρως, εκει όπου γίνονται το καλοκαίρι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΒΑΡΚΟ, η φύση συνεχίζει να καταστρέφει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας έφτιαξε, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να το διατηρήσει από αδιαφορία και περιφρόνηση. Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ  είχε προειδοποιήσει για τις επερχόμενες καταστροφές και όπως τονίζουν στόχος τους είναι να βοηθήσουν με την συνεργασία όλων των φορέων να βρεθούν λύσεις.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλιώ Νιάρχου και το 2015, η πλατεία είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τις νεροποντές κι επειδή έπρεπε να φτιαχτεί ο χώρος για να γίνουν το καλοκαίρι οι εκδηλώσεις του Βαρκό, συνεργάστηκαν με οικοδόμους, εργάτες κλπ και ο δήμος διέθεσε τα μηχανήματα για να πετάξουν τα μπάζα από την πλατεία. Ο Σύλλογος χρεώθηκε, έγινε παζάρι για να καλυφθούν τα έξοδα και διέθεσε συνολικά 3.500 ευρώ για τις επισκευές και έφτιαξαν και το δρόμο που χρησιμοποιούν όλο το χρόνο Καλιδοναίοι και Μπισχιναίοι που πηγαίνουν στα κτήματά τους.

«Δεν σταματήσαμε να υπενθυμίζουμε το πρόβλημα σε όλους…..υποσχέσεις, υποσχέσεις ..υποσχέσεις. . Το Μάρτιο 2017 ο Δήμος Ζαχάρως έδειξε ενδιαφέρον, έστειλε μηχανήματα, ξεβούλωσαν την αρχή των σωληνώσεων και διεπίστωσαν πρόβλημα. Προβάλαμε τις εργασίες, τους ευχαριστήσαμε και παρακαλέσαμε να συνεχίσουν το ενδιαφέρον τους και να δώσουν οριστική λύση. Δυστυχώς με λύπη μας μετά τις τελευταίες πλημμύρες, ο χώρος βαδίζει προς την ολική καταστροφή. Η πλατεία βούλιαξε χώματα, μπάζα, ξύλα καμένα από το 2007 πάλι έφθασαν στον χώρο των εκδηλώσεων. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν την αλήθεια…» αναφέρει η πρόεδρος.

Στο σημείο αυτό η κ. Νιάρχου αναφέρει όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Σύλλογος με την παρουσία του 25 χρόνια τώρα στο Βαρκό, δουλεύοντας με ζήλο και αγάπη και μπήκαν ακόμα και στο πρόγραμμα ορεινών όγκων μέσω του δήμου με 80.000 ευρώ κι έτσι αξιοποιήθηκε το χώρος που ωστόσο με τις πυρκαγιές καταστράφηκε δυστυχώς και ξαναφτιάχτηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κυρίαρχο ρόλο στο χώρο αυτό έχει η εκκλησία και ο Σύλλογος της Καλίδονας, ενώ ο περιβάλλον χώρος είναι σχεδόν δάσος. Όπως αναφέρει η πρόεδρος η Εκκλησία έδειξε αδιαφορία παρότι ο δασάρχης παρακάλεσε πολλές φορές να καθαριστεί κι ακόμα και τώρα πέφτουν ξύλα και κούτσουρα, σαπίζουν και βουλώνουν τις σωληνώσεις.

«Κατά την ταπεινή μας άποψη ευθύνη έχουμε όλοι. Πάντα μέσα από τις αρμοδιότητες του καθενός μας. .Ο χώρος αυτός αδιαμφισβήτητα είναι δημοτικός , ανήκει στο ΔΔ Καλίδονας, του Δήμου Ζαχάρως. Έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο προς χρήσιν. Δυστυχώς το Τοπικό συμβούλιο του χωριού μας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Το τοπικό συμβούλιο ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όλοι ενημερωμένοι για την κατάσταση του Βαρκού. Αδιαφορία για το τι πρόκειται να γίνει αν δεν ενδιαφερθούμε. Όλοι απόντες». Ευθύνες επιρρίπτει η κ. Νιάρχου και στον πρόεδρο του χωριού που δεν έκανε προϋπολογισμό γι αυτά τα προβλήματα. «Ο Δήμος τελικά έδειξε το ενδιαφέρον του μετά από τις προσωπικές μου πιέσεις υποσχέθηκε ότι θα το τακτοποιήσει…. .Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις τους, προς το παρόν τίποτε δεν έγινε.»

Καταλήγοντας στην διαμαρτυρία της προς κάθε υπεύθυνο η πρόεδρος αναφέρει ότι κατάσταση είναι πολύ λυπηρή…


Σχόλιο για "Βούλιαξε ξανά η πλατεία στο Βαρκό Καλίδονας"

  1. Ο/Η ΚΟΛΙΑΔΗΜΑΣ ΜΙΛΤΙΆΔΗΣ λέει:

    Ιερός τόπος το Βαρκό Καλίδονας!Τόσο από θρησκευτική πλευρά με την εικόνα της Παναγίας που ευρέθη στον τόπο όπου υπάρχει το ομόνοιμο εκκλησάκι,αλλά και οικολογικά,λόγω του οικολογικού θησαυρού της περιοχής(του οικολογικού περιβάλλοντος)αλλά και λαογραφικά με τον λαογραφικό θησαυρό της περιοχής(όπου κατάγομαι και εγώ)που έχει αναδείξει η Κα.Νιάρχου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος