FOLLOW US: facebook twitter

Βολές Χρονόπουλου σε αντιπολίτευση για τη ΔΕΥΑ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 10-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η κόντρα καλά κρατεί στο δήμο Ζαχάρως για το θέμα της ΔΕΥΑΖ. Η ενσωμάτωση της επιχείρησης απευθείας στο δήμο, μπορεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος και κατά συνέπεια και τους λογαριασμούς. Ο τελών εν αργία δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα με δηλώσεις του και έβαλλε κατά της αντιπολίτευσης που όπως αναφέρει σαμποτάρει τις εξελίξεις.

Όπως τόνισε ο κ. Χρονόπουλος ήταν προεκλογική του δέσμευση η ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΖ, καθώς τα τιμολόγια ήταν δυσβάσταχτα. «Η δημοτική αρχή προγραμματίζει και έχει έτοιμες μελέτες για τις οποίες αναζητούμε χρηματοδότηση, ώστε να κατασκευαστούν οι βιολογικοί καθαρισμοί τοπικών κοινοτήτων όπως το Ξηροχώρι και το Λέπρεο. Σε αυτή την περίπτωση η ΔΕΥΑΖ επιβαρύνεται με ΦΠΑ, ενώ ο δήμος απαλλάσσεται. Το λειτουργικό κόστος με την ενσωμάτωση μπορούν να περιοριστεί» σημείωσε και συμπλήρωσε πως δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η κίνηση νωρίτερα, καθώς υπήρχε προγραμματική σύμβαση σε ισχύ με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και της παράταξης ΝΕΔΑ, τόνισε πως «αποχώρησαν με διάφορους τρόπους για να το σαμποτάρουν. Η πλειοψηφία ψήφισε, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν έννομο συμφέρον, γιατί η ΔΕΥΑΖ και κατ΄ επέκταση η διαχείριση του νερού, αφορά όλα τα χωριά. Ο κώδικας αναφέρει πως οι πρόεδροι ψηφίζουν εφόσον το θέμα αφορά την κοινότητά τους. Και έτσι ψήφισαν τα ¾ που ορίζει ο νόμος» είπε ο Πανταζής Χρονόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος