FOLLOW US: facebook twitter

Βεβήλωσαν τον Αγ. Διονύσιο Πύργου

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ιερόσυλοι διέρρηξαν την εκκλησία και πήραν το παγκάρι και τάματα πιστών

Προμελετημένο ήταν το σχέδιο διάρρηξης του Ιερού Ναού Αγ. Διονυσίου στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο του Πύργου. Οι ιερόσυλοι δράστες μέσα στη νύχτα, έκοψαν τα σίδερα στην πλαϊνή είσοδο του ναού, από την πλευρά των οικοπεδικών εκτάσεων, όπου δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί και μπήκαν μέσα στην εκκλησία. «Σήκωσαν» το παγκάρι και έκλεψαν τα τάματα από την εικόνα του Αγίου Διονυσίου. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή νωρίς τα ξημερώματα από τον Ιερέα π. Παναγιώτη Δημητρακόπουλο που άνοιξε την εκκλησία για την πρωινή λειτουργία.

Όπως τόνισε ο ίδιος «… ήρθα στις 5 παρά 20 για να λειτουργήσω. Μπήκα από την κυρίως πόρτα και κάποια στιγμή, πλησιάζοντας στην εικόνα του Αγίου Διονυσίου, ένιωσα να πατάω γυαλιά. Τότε είδα τα κομμένα σίδερα και το σπασμένο τζάμι στην πόρτα. Άνοιξα τα φώτα και είδα ότι έλειπαν τα τιμαλφή από την εικόνα, κάποια δαχτυλίδια, σταυροί και άλλα. Μετά πήγα στο παγκάρι και είδα ότι έλειπε όλο το κουτί. Ευτυχώς από το ιερό δεν είχαν πάρει τίποτα» περιέγραψε ο ιερέας.

«Πιστεύω ότι ήταν μελετημένη η δουλειά αυτή, διότι σήκωσαν το παγκάρι ολόκληρο και την πόρτα μάλλον την έκοψαν με ψαλίδα για τα σίδερα. Απορώ όμως για ποιο λόγο πήραν το παγκάρι, ενώ θα μπορούσαν να το ανοίξουν και να πάρουν τα χρήματα. Μέσα είχε περίπου 250-300 ευρώ, ενώ τα τιμαλφή πάνω από 500 ευρώ δεν νομίζω να κοστίζουν» εξήγησε ο π. Παναγιώτης.

Νωρίς το πρωί άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου επισκέφθηκαν το χώρο και έκαναν αυτοψία, ενώ και η Σήμανση έλαβε ίχνη και αποτυπώματα για τον δαχτυλοσκοπικό εντοπισμό των δραστών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος