FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Παναγόπουλος: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ημερομηνία: 12-10-2017 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Πύργου και η δημοτική αρχή, παρά τους εσωτερικούς κραδασμούς, κήρυξαν ανένδοτο πόλεμο κατά των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος και εισηγούνται προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 12-10-17 την ανάκληση αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων που, σύμφωνα με την υποδειχθείσα από τις υπηρεσίες του Δήμου διαδικασία, προέβησαν σε κατασκευές στους εξωτερικούς χώρους τους.

Πρόκειται φυσικά για το θέατρο του παραλόγου, αφού η Δημοτική Αρχή, παραβλέποντας την ανάγκη να διέπει τη λειτουργία της η αρχή της συνέχειας και της συνέπειας, για το λόγο ότι οι κατασκευές έγιναν με βάση αποφάσεις των προκατόχων της, οδηγεί τους επιχειρηματίες σε απόγνωση.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, κάνοντας χρήση της ίδιας διαδικασίας, την οποία επικρίνει, χορηγεί άδειες για αντίστοιχες κατασκευές σε αρεστούς σε αυτή καταστηματάρχες.

Το αποκορύφωμα του εμπαιγμού, όμως, είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος Πύργου και ο Δήμαρχος που επικαλείται συνεχώς – γιατί άραγε νοιώθει την ανάγκη να αναφέρεται στο υποτιθέμενα αυτονόητο; – την προσήλωσή του στη νομιμότητα, στο χώρο όπισθεν του Ι.Ν Αγ.Νικολάου, προβαίνουν σε παράνομες κατασκευές χωρίς κανένα σεβασμό στην νόμιμη διαδικασία, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδίως χωρίς έγκριση της αρχιτεκτονικής επιτροπής και ενδεχομένως των αρχαιολογικών υπηρεσιών και τοποθετούν εκεί κάποες κατασκευές.

Αν έπραττε βέβαια το ίδιο οποιοσδήποτε πολίτης θα βρισκόταν αντιμέτωπος με σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η δημοτική αρχή, τελικά, κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Ενώ η ίδια δρα ανεξέλεγκτα, κηρύσσει πόλεμο στους δημότες, με ρομφαία την, κατ’αυτή, νομιμότητα.

Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν ο κ.Δήμαρχος και οι συν αυτώ ότι ο Δήμος δεν διοικείται με βάση τις προσωπικές απόψεις, πολιτικές και παρορμήσεις τους. Και ότι η προσήλωση στην νομιμότητα δεν είναι επιλεκτική και αποδεικνύεται με τα έργα και όχι με τα λόγια.

 

Βασίλης Παναγόπουλος, Πολιτ.Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος ¨ΑΝΑΣΑ¨


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος