FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Μανδαράκης: “Μακεδονικό”, είναι το όνομα το πρόβλημα; ή είναι το τυρί στην φάκα;

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Υπάρχουν δύο Εκδοχές .

***Α) Αν Αρνηθούμε την λύση για Σύνθετη Ονομασία με τον όρο Μακεδονία τι θα συμβεί;
-Θα συνεχίζουν οι γείτονες Επίσημα να λέγονται ΠΓΔΜακεδονίας.
-Στο δε Σύνταγμα τους θα παραμένει σκέτο Δημοκρατία Μακεδονίας.
-Παραμένουν και θα ενισχύονται όλα τα Αλυτρωτικά, -Σύνταγμα, Ονοματοθεσίες, Ονοματολογίες, Βιβλία- κλπ.
-Θα τους αναγνωρίσουν και άλλες χώρες εκτός από τις 140 μέχρι σήμερα.
-Η ΠΓΔΜ θα είναι ευάλωτη στις αποσταθεροποιητικές βλέψεις –που θέλουν την διάλυση της- των Εθνικιστών του Κοσσόβου και της Αλβανίας.
-Το κυριότερο λόγο αυτών των βλέψεων, και λόγο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 που έχουμε συμφωνήσει, οι διεθνείς οργανισμοί για να την προστατέψουν, θα πιέζονται να την εντάξουν σαν ΠΓΔΜακεδονίας.

***Β) Αν συμφωνήσουμε στο σύνθετο ‘’Μακεδονία’’ έναντι όλων, τι θα συμβεί;
-Θα έχει σύνθετο όνομα με τον Όποιον Νέο Προσδιορισμό συμφωνηθεί.
-Θα Αφαιρεθούν από την Επίσημη Κρατική λειτουργία και τις δομές τα Αλυτρωτικά.
-Οι χώρες που την έχουν αναγνωρίσει θα δεχθούν το νέο Επίσημο Όνομα.
-Θα Υπογραφούν συνθήκες που θα εξασφαλίζουν την καλή γειτονία χωρίς επεκτατικές βλέψεις.
-Θα Επεκταθούν οι οικονομικές σχέσεις που έχουν υποχωρήσει.
-Θα Δημιουργήσεις έτσι έναν σταθερό σύμμαχο στα Βαλκάνια.
-Θα Ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους, σκεφτόμενος το μέλλον, από τον Αλβανικό-Κοσσοβάρικο παράγοντα, ο οποίος επιδιώκει ας μην το ξεχνάμε -την Μεγάλη Αλβανία.
-Θα Περιορίσεις την ύπουλη διείσδυση του Ρωσικό παράγοντα που σημειωτέον την έχει Αναγνωρίσει από τους Πρώτους σαν Μακεδονία.
-Θα Ανακόψεις με αυτό τον τρόπο το Τουρκικό επεκτατικό Τόξο στην περιοχή εκμεταλλευόμενος και την δεινή διεθνή θέση της Τουρκίας.
-Η δολοφονία του μετριοπαθούς Ιβάνοβιτς στο Κόσσοβο και το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, δείχνουν την εύθραυστη ισορροπία στην περιοχή μας.
– Θα Αναβαθμιστεί και Ισχυροποιηθεί έτσι το Διεθνές κύρος της Ελλάδας, η οποία θα Αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα σταθερότητας και Ειρήνης στην περιοχή.
***Άρα σύμφωνα με την παραπάνω πραγματικότητα, έχουμε και εμείς πρόβλημα αν δεν λυθεί  -όπως πονηρά αρνούνται ορισμένοι ή αφελώς άλλοι- και έχουμε μόνο να κερδίσουμε αν συμφωνήσουμε.

***Πια από τις δύο εκδοχές μας συμφέρει είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα.

-Οι Ψεκασμένοι Πατριδοκάπηλοι όμως, παρασέρνουν τους πολίτες που έχουν λάθος ευαισθησίες και αγνές προθέσεις, να Τσιμπάνε στο Όνομα, στο Τυράκι της «ΗΤΤΑΣ».

-Οι Λογικές πολιτικές και Πατριώτες επιλέγουν το δρόμο της Συναίνεσης, αξιοποιούν την διεθνή ευνοϊκή συγκυρία για να λυθεί το πρόβλημα.
– Μέσα από έναν έντιμο συμβιβασμό, Τσιμπάνε στα Αλυτρωτικά, επιδιώκουν την αμοιβαία Διπλωματική «ΝΙΚΗ», επωφελή και για τα δύο μέρη, για την Σταθερότητα και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

***Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν μια Υπεύθυνη Κυβερνητική στάση, που επιδιώκει την Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, πράγμα που ο Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν….
-Η Επικίνδυνη Αντιδημοκρατική επιλογή τους, -να μην ενημερώνουν την Αντιπολίτευση, αλλά την εκκλησία, εμπλέκοντας ένα Εθνικό Θέμα σε εσωτερικά μικροπολιτικά παιχνίδια- μεγαλώνει το πρόβλημα Υπονομεύει την υπόθεση.
-Με την Αλήτικη αυτή προσπάθεια Υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Αντιπολίτευσης, -για να κρύψει την διχογνωμία της κυβέρνησης με την διαφωνία Καμμένου- Υπονομεύει και την Δημοκρατία.
-Με την αναγόρευση απευθείας της κοινωνίας –μέσω της εκκλησίας σαν κυβερνητικού συμμάχου, απέναντι σε άλλες κοινωνικές οργανώσεις- σαν ρυθμιστικού παράγοντα της εξωτερικής πολιτικής.
-Οδηγούν έτσι την κοινωνία, από τις προηγούμενες αδιέξοδες Ψεκασμένες Πλατείες των Αγανακτισμένων, στα σημερινά Ψεκασμένα Εθνικιστικά Συλλαλητήρια, στον Διχασμό.
-Οι απλουστευτικά κουτοπόνηροι αυτοί  χειρισμοί, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Τσίπρα, σε ένα τόσο μεγάλο Σύνθετο Εθνικό Γεωπολιτικό θέμα, ακυρώνουν στην ουσία την όποια καλή (αν υπάρχει), πρόθεση, την προσπάθεια και την ευνοϊκή συγκυρία. Δεν εμπνέουν δυστυχώς καμιά Αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση.

Βασίλης Μανδαράκης

Mέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Πύργος 23/1/2018


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος