FOLLOW US: facebook twitter

Βαγγέλης Μπούτας: «Παπάς να μην μας πάρει, αστυνόμος ας μας πάρει…»

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών της ΟΑΣΗ χθες το βράδυ στον Πύργο ο Βαγγέλης ΜπούταςΣυντονισμός και οργάνωση για νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

Να ενισχύσουν το φρόνημα και να τονώσουν το ηθικό των αγροτών ανά την Ελλάδα, πασχίζουν τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, καθώς όλα δείχνουν πως προετοιμάζονται για έναν ιδιαίτερα θερμό αγώνα. «Παπάς να μην μας πάρει, αστυνόμος ας μας πάρει…» είναι η χαρακτηριστική απάντηση του εκπροσώπου της Επιτροπής, Βαγγέλη Μπούτα, που χθες βρέθηκε σε μεγάλη αγροτική σύσκεψη στον Πύργο.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ηλείας στο πλαίσιο της απόφασης της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για περιφερειακές συσκέψεις ανά την Ελλάδα. Έτσι χθες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο, έδωσε το στίγμα του αγώνα, προκειμένου οι αγρότες κάθε περιοχής να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Τον κ. Μπούτα προσφώνησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, καθώς η Ομοσπονδία κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη συγκέντρωση αυτή και μίλησε για τους αγώνες που κάνουν οι αγρότες στο νομό και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο Βαγγέλης Μπούτας μίλησε για την προσπάθεια συσπείρωσης των αγροτών ανά την Ελλάδα, λέγοντας πως την τελευταία διετία που λειτουργεί η Πανελλαδική Επιτροπή, υπάρχουν 14 ομοσπονδίες και 200 σύλλογοι που στηρίζουν τον αγώνα, πολλοί εξ αυτών να έχουν δραστηριοποιηθεί αυτή την περίοδο. «Βασική προϋπόθεση για να κινητοποιηθεί ο αγροτικός κόσμος είναι η οργάνωση.

Άρα πρέπει να δυναμώσουν οι αγροτικοί σύλλογοι, να δυναμώσει η ομοσπονδία και στην Ηλεία και πανελλαδικά. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός και επικαιροποίηση των αιτημάτων και των προβλημάτων, πέρα από τα γενικά που είναι η μείωση των επιδοτήσεων, ο ΕΛΓΑ, η φορολογία, τα χαράτσια, ο ΕΦΚΑ, τα χρέη και μια σειρά άλλα ζητήματα, που είναι επίκαιρα και σήμερα, αλλά και τα τοπικά προβλήματα που πρέπει να αναδειχθούν. Σε κάποιες περιοχές κάποια θέματα απασχολούν περισσότερο από κάποιες άλλες. Για αυτό και εμείς τα καταγράφουμε και τα προτάσσουμε όλα.

«Του χρόνου οι περικοπές των επιδοτήσεων θα φτάσουν το 9%»

Αναφερόμενος στις πρόσφατες περικοπές των επιδοτήσεων τόνισε πως «… αυτή η κυβέρνηση είναι «μανούλα» στο να κάνει ντρίπλες, με τις επιδοτήσεις κάνει χοντρό παιχνίδι. Και αυτοί αποφάσισαν να κάνουν περικοπή για να μοιράζουν σε περισσότερους ψίχουλα. Βάζουν τους αγρότες να τρέχουν σε προγράμματα και πουλάνε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει με τις επιδοτήσεις. Οι οποίες θα κοπούν ακόμα περισσότερο, του χρόνου άλλο 9%» σχολίασε, ενώ ακόμα στάθηκε στο αφορολόγητο που μόλις αποτέλεσε κατάκτηση των αγροτών, έπεσε και αυτό θύμα των περικοπών…

Όσο για το βασικό ζητούμενο των περιφερειακών συσκέψεων που είναι η μορφή του αγώνα των αγροτών, που όπως φαίνεται σύντομα πάλι θα βρεθούν στους δρόμους, αλλά πολύ πιο οργανωμένα, τόνισε πως θα αποφασιστεί από κάθε περιοχή. «Δεν αποποιούμαστε καμία μορφή αγώνα. Παπάς να μην μας πάρει, αστυνόμος ας μας πάρει. Αν πας πάρει ο παπάς… τέλος, ενώ με τον αστυνόμο, θα ξαναβγούμε… Τι να φοβηθούμε, την κάπα την έχουμε μούσκεμα. Δεν φοβόμαστε αν βρέξει. Αγώνα με όποια μορφή επιλέξουμε. Ποια είναι πιο πρόσφορη και πιο αποδοτική. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα» εξήγησε ο Βαγγέλης Μπούτας, ανοίγοντας έτσι μια περίοδο προετοιμασίας για νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος