FOLLOW US: facebook twitter

Βαγγέλης Κιούφης: «Να παίξουμε όμορφο μπάσκετ»

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο παίκτης-προπονητής του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας μίλησε για τη νέα σεζόν στην Α2 ΕΣΚΑΗ αλλά και για την Ακαδημία «Αστέρια»

Ο παίκτης-προπονητής του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Βαγγέλης Κιούφης, μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου για την φετινή μπασκετική χρονιά, που βρίσκει το σύλλογο στη Α2 ΕΣΚΑΗ, αλλά και για την πρότυπη Ακαδημία καλαθοσφαίρισης «Αστέρια Αμαλιάδας», στην οποία είναι προπονητής.

 

Βαγγέλη πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στο παρκέ της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ μετά από 9 χρόνια;

Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Αν και το σκεφτόμουν εδώ και μερικά χρονιά ήθελα αυτή η επιστροφή να συνδυαστεί με κάτι πολύ καλό και οργανωμένο. Θεωρώ πως οι συνθήκες φέτος θα είναι ιδανικές .Χαίρομαι που επιστρέφω και βλέπω αυτές τις γηπεδικές εγκαταστάσεις να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, χαίρομαι που θα ηγηθώ μιας προσπάθειας που θα αφήσει την σφραγίδα της στην πόλη και τέλος χαίρομαι γιατί οι άνθρωποι που θα συνεργασθώ είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν ότι χρειαζόμαστε για να αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι . Η μεγαλύτερη όμως χαρά είναι ότι όλο αυτό γίνεται στην πόλη και στο γήπεδο που μεγάλωσα.

 

Οι στόχοι της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ την φετινή χρόνια ποιοι είναι;

Οι στόχοι της ομάδας για φέτος είναι να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να
εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας. Είμαστε μια νέα ομάδα θα χρειαστούμε χρόνο για να φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως είναι να λειτουργήσουμε ως ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Να βάλουμε κανόνες, να τηρούμε το προπονητικό πλάνο κ να είμαστε πειθαρχημένοι. Το υλικό της ομάδας είναι ένα κράμα έμπειρων και πολλών νέων ταλαντούχων αθλητών που αγώνα με αγώνα πιστεύω θα γίνεται καλύτερο.

 

Η εμπειρία σου είναι τεράστια στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΗ πως βλέπεις το φετεινο πρωτάθλημα της Α2;Ποιες ομάδες ξεχωρίζεις;

Απ’ ότι έχω παρακολουθήσει όλο το προηγούμενο διάστημα όλες οι ομάδες έχουν κάνει κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ τους. Θεωρώ πως θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα οπού θα μετρήσει πολύ η διάρκεια των ομάδων. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι έδρες των ομάδων μακριά από την Πάτρα. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να ξεχωρίσουμε ομάδες θα πρέπει να δούμε τουλάχιστον τις πρώτες 6 αγωνιστικές για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Πάντως βλέπω εγρήγορση και όρεξη για καλά πράγματα από πολλές ομάδες.

 

Παράλληλα με τον Α.Σ.Σ.ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ είσαι στα ΑΣΤΕΡΙΑ την πρότυπη Ακαδημία καλαθοσφαίρισης , πες μας λίγα λόγια για αυτή τη νέα προσπάθεια.

Αυτό είναι το ωραιότερο κομμάτι της φετινής χρονιάς. Φέτος δημιουργήσαμε τα ΑΣΤΕΡΙΑ μια πρότυπη Ακαδημία καλαθοσφαίρισης, εκεί παρέα με τους Βασίλη και Κώστα Νιπεργιάλη προσπαθούμε να μεταδώσουμε το μικρόβιο του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού σε μικρούς αθλητές. Είναι μία πανέμορφη προσπάθεια που έχει σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των μικρών αθλητών μας αλλά και του αθλήματος .Ρυθμιζόμενες μπασκέτες, μπάλες σε μέγεθος ανάλογα με την ηλικία του παιδιού είναι μερικά από αυτά που προσφέρουμε στη καθημερινότητα των παιδιών. Είναι μία προσπάθεια που από την γένεση της έχει αγκαλιαστεί από τους πάντες και θεωρώ πως θα πετύχουμε τους στόχους μας που δεν είναι άλλοι από το να βγάλουμε παιδιά που να είναι σωστοί αθλητές, σωστοί μπασκεμπολίστες μα πάνω απ όλα σωστούς ανθρώπους.

Είσαι ένας αθλητής που πραγματικά λατρεύεσαι από τον κόσμο της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ , θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα ;

Θα ήθελα σε όλο αυτό τον κόσμο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ .Πραγματικά τα χρόνια που έλειπα από τα γήπεδα της Αμαλιάδας ήταν πολλοί αυτοί που παρακολουθούσαν την πορεία μου και αυτό μου έδινε πολύ μεγάλη χαρά. Τους καλώ λοιπόν να είναι μαζί μας και να στηρίξουν αυτές τις δύο πολύ όμορφες προσπάθειες τις οποίες έχουμε φέτος ξεκινήσει. Γιατί είναι προσπάθειες οι οποίες γίνονται από ΠΑΙΔΙΑ της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ για την πόλη της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος