FOLLOW US: facebook twitter

Βάζουν πλώρη για την νέα προσκοπική χρονιά

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

proskopoi5

1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου – Μοναδική εμπειρία οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την πραγματοποίηση των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων  ολοκληρώθηκε η Προσκοπική χρονιά για τα τμήματα του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πύργου, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν οι βάσεις για το ξεκίνημα της νέας.

proskopoi3

Τα μικρότερα παιδιά (7-12 ετών), τα Λυκόπουλα μεταφέρθηκαν για 6 μέρες στην Αρχαία Αίγυπτο και με πολύ παιχνίδι έλυσαν όλα τα μυστήρια που τους παρουσιάστηκαν. Η κατασκήνωση έγινε στο πανέμορφο πευκόδασος της Ελαίας δίπλα στη θάλασσα μαζί με τη 2η Αγέλη Λυκοπούλων Πάτρας, σε εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν με ξυλεία και φυσικά υλικά, χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις, που όμως εντυπωσίασαν τα παιδιά και απέδειξαν ότι τα απλά πράγματα είναι ικανά να κάνουν τον άνθρωπο χαρούμενο.

proskopoi1

Τα μεγαλύτερα παιδιά (12-15 ετών) πέρασαν 9 αξέχαστες μέρες στη Σκαφιδιά. Έφτιαξαν τις δικές τους κατασκευές για την άνετη διαβίωσή τους σε σκηνές, συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο μουντιάλ, έλυσαν με τη βοήθεια του Ηρακλή Πουαρό ένα μυστήριο που τους παρουσιάστηκε όλες τις ημέρες, φιλοξενήθηκαν στις νεροτσουλήθρες του Aldemar, εκκλησιάστηκαν στην Ι.Μ. Σκαφιδιάς, προσκύνησαν την Υπαπαντή κατά τη διάρκεια μιας μονοήμερης εκδρομής στην Καλαμάτα όπου και έκαναν καρτ, έφτιαξαν και διέσχισαν μια μεγάλη γέφυρα με σκοινιά. Με λίγα λόγια έζησαν το παιχνίδι και την περιπέτεια αποκτώντας βιώματα και εμπειρίες που θα τα συνοδεύσουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

proskopoi4

Οι Αρχηγοί των κατασκηνώσεων ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή τους και τους χορηγούς και πιο συγκεκριμένα:
Την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την παραχώρηση του κατασκηνωτικού χώρου
Τη Φάρμα Ηλείας για την χορηγία καθημερινά φρέσκου γάλατος και των άλλων προιόντων της (κρέμες, γιαούρτι)
Το κατάστημα Βασιλόπουλος Συσκευασία- υλικά καθαρισμού – χαρτικά, Ολυμπίων 8 για τη χορηγία στα χαρτικά και τα καθαριστικά της κατασκήνωσης
Το Αρτοποιείο Θεοδωρόπουλου, Ολυμπίας 4 στην Αμαλιάδα για τη χορηγία του ψωμιού
Το Ελαιοτριβείο Νάνου στο Καλλίκωμο για τη χορηγία ελαιολάδου και ειδών διατροφής
Το Aldemar για τη φιλοξενία για ένα πρωί και τα δώρα-έκπληξη που έδωσε στα παιδιά
Το Φαρμακείο Καραμάνη για το φαρμακευτικό υλικό
Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών για την προσφορά των βαρκών του κατά την περίοδο των κατασκηνώσεων
Την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας για την προσφορά ενός δείπνου και όλους τους γονείς για τις μικρές ή μεγαλύτερες προσφορές τους.

proskopoi2

Με ενθουσιασμό, λοιπόν τα παιδιά αναμένουν την έναρξη της νέας χρονιάς, όπου θα ξεκινήσουν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Εγγραφές νέων μελών γίνονται όλο το χρόνο κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, στο Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο:

Λυκόπουλα (7-11 ετών): Σάββατο 12.00 – 13.15
Πρόσκοποι (12-15 ετών): Σάββατο 17.00-19.00
Ανιχνευτές (15-18 ετών): Σάββατο 19.00-21.00

Φυσικά όποιος ενήλικος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί μπορεί να ενημερωθεί τις παραπάνω ώρες για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος