FOLLOW US: facebook twitter

Α. Χαρίτσης: «Έρχεται μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας»

Ημερομηνία: 20-10-2016 | Συντάκτης:

xaritsis-olympia

Αλέξης Χαρίτσης από την Αρχαία Ολυμπία για το νέο ΕΣΠΑ

«Στόχος να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της χώρας»

Με την ομιλία του Υφυπουργου Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση στο ξενοδοχείο «Antonios» στην Αρχ. Ολυμπία το βράδυ της Τρίτης, ξεκίνησε η διημερίδα για την πρώτη συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου»,  που διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στο δείπνο για την υποδοχή των συνέδρων, ο κ. Χαρίτσης πραγματοποίησε ομιλία περίπου 30 λεπτών με θέμα «Βασικοί Άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο ρόλος του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020». Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Στην ομιλία του για το αναπτυξιακό πλαίσιο και το νέο ΕΣΠΑ, παρουσίασε αναλυτικά τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη συντονισμένη ενεργοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων – όπως είναι το νέο ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το σχέδιο Γιούνκερ, τα νέα εργαλεία που σχεδιάζονται, σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία.

Οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό 55%

Ο κ. Χαρίτσης ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων επιχειρηματικότητας, καθώς, όπως είπε, οι σχετικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό άνω του 55% (ποσό άνω των 2,5 δισ. ευρώ).

Ο υφυπουργός στάθηκε ακόμη στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενεργοποιηθούν εντός του 2016 – (α) το αναπτυξιακό Ταμείο Συμμετοχών, (β) το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), (γ) το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» -, καθώς και σε εκείνα που θα ακολουθήσουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 – (δ) το νέο Ταμείο Υποδομών, διάδοχο σχήμα του JESSICA, και (ε) το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Σε σχέση με τη Δυτική Ελλάδα, ο υφυπουργός τόνισε τη σημασία των στρατηγικών σχεδίων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) και τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), προκειμένου το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έργα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και στις προτεραιότητες ενός συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

katsifaras-xaritsis-olympia1

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στο δείπνο, ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο Περιφεριάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρας που απηύθυνε και χαιρετισμό και αρκετά μέλη του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της Ηλείας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος