FOLLOW US: facebook twitter

Α. Καστρινός: “Λάθος η ανάρτηση των δασικών χαρτών βάσει νόμου”

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:

kastrinos

Συνέντευξη του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού

Βολές προς πάσα κατεύθυνση για το θέμα των δασικών χαρτών εξαπέλυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός. Τόνισε πως η ανάρτηση των δασικών χαρτών με τον τρόπο που έγινε είναι παράνομη και με τα λάθη που έχουν, επέφερε πολύ μεγάλη ανωμαλία στους Ηλείους γενικότερα και στους δημότες του δήμου Πηνειού ειδικότερα. Αναφέρθηκε σε κινήσεις που έγιναν βεβιασμένα και χωρίς να προλάβουν να τοποθετηθούν σε επιμέρους θέματα οι δήμοι.

«Μας είχε έρθει έγγραφο, όπως μας είχαν πει αρχικά από την ΕΚΧΑ Α.Ε. (Εθνικό Κτηματολόγιο Χαρτογράφηση ΑΕ), το οποίο μας έλεγε για κάποιους κωδικούς. Οι κωδικοί εστάλησαν με το δικό τους πρωτόκολλο στις 14-11-2016 και τους λάβαμε στο δήμο μας στις 21-11-2016. Κωδικοί συγκεκριμένοι και προς τον δήμαρχο. Βάσει του άρθρου 23 του νόμου 3889/2010, θα έπρεπε εντός τεσσάρων μηνών, δηλαδή μέχρι 21-3-2017 να έχουμε απαντήσει όσον αφορά σε θεσμοθετημένους οικισμούς, σε θεσμοθετημένα σχέδια πόλης σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε οικιστικές πυκνώσεις, δηλαδή συνοπτικά κομμάτια στα οποία υπάρχουν σπίτια.

Εμείς απαντήσαμε, τους πήραμε τηλέφωνο αρχές Ιανουαρίου και όλος ξαφνικώς, είδαμε ότι είχαν σφραγίσει τους κωδικούς και πρόλαβαν και ανάρτησαν τους δασικούς χάρτες παρανόμως. Θα έπρεπε τα Δασαρχεία και οι Διευθύνσεις Δασών να έχουν πάρει το «ΟΚ» από την ΕΚΧΑ, η οποία να έχει συμπεριλάβει όλες τις απαντήσεις των δήμων βάσει των εγγράφων, εντός τεσσάρων μηνών, που θα έπρεπε να έχουμε αποστείλουμε εμείς.

Εάν από τις 21/11 που το παραλάβαμε έως τις 21/3 δεν το είχαμε στείλει, τότε θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη διαδικασία. Άρα κακώς προχωρήσαν στις αναρτήσεις αυτές» εξήγησε ο κ. Καστρινός.

«Λάθος χειρισμοί και λάθος που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες»

Ο δήμαρχος Πηνειού επικοινώνησε με την ΕΚΧΑ ΑΕ όπου του επιβεβαίωσαν πως έχει δίκιο να αντιδρά καθώς τα όσα ανέφερε τα ορίζει η νομοθεσία. «Τώρα γιατί έγινε η σφράγιση των κωδικών και οτιδήποτε άλλο αυτό είναι λάθος χειρισμοί και λάθος που οι Διευθύνσεις Δασών προχώρησαν στις αναρτήσεις των δασικών χαρτών» σχολίασε.

Ο κ. Καστρινός και ως μέλος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως οι δήμοι δεν είναι αντίθετοι στους δασικούς χάρτες που «… πρέπει να υπάρχουν μαζί με το κτηματολόγιο, για να είναι αποτυπωμένα τα πάντα. Όταν μιλάμε για οργανωμένα κράτη και κοινωνίες έπρεπε να υπάρχουν αυτά, έχουμε καθυστερήσει πολύ. Αλλά να γίνουν όπως πρέπει να γίνουν» είπε και ζήτησε να ακυρωθεί η ανάρτησή τους και να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί των δήμων βάσει νομοθεσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος