FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα στην Ποίηση και τον Χορό

Ημερομηνία: 22-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pantokrator1

Εξαιρετική η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείων  « Ο Παντοκράτωρ» στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Πλημμύρισε μελωδίες και αρμονία η Αίθουσα της Περιφερειακής Νεότητας Ηλείας

Μία υπέροχη βραδιά απόλαυσαν  οι  Ηλείοι και οι Ηλείες που παραβρέθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας, το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στον Πύργο.  Η εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ποίηση, το Τραγούδι  και τον Χορό διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηλείων «ο Παντοκράτωρ».

Την εκδήλωση άνοιξε με τον δικό της χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαρά Ρόρρη-Κανδύλη. Η κ.  Ρόρρη-Κανδύλη ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους. Στο πλαίσιο της Εκδηλώσεως αυτής ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια που εξυμνούν την Ελληνική Φύση, τον Έρωτα και την Αγάπη, αλλά και περιγράφουν την ξενιτιά και την Ελλάδα στις διαχρονικές της διαστάσεις.

pantokrator3

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Εκπαιδευτικός κ. Ευγενία Πετροπούλου, που αναφέρθηκε στην αξία της Ποίησης, ως στοιχείο Πολιτισμού και Ανθρώπινης Έκφρασης. Ποιήματα και τραγούδια ερμήνευσε η Ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας» με την συμμετοχή του μουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας κ. Γιώργου Γκιντζίρη και της ερμηνεύτριας και συμβολαιογράφου κ. Χαράς Σκουλαρίκου. Παράλληλα η Σχολή Χορού της κ. Μαρίας Πολίτη «Dancing steps» παρουσίασε ένα μουσικό και χορευτικό σεργιάνι με χρώματα και άρωμα Ελλάδος. Αφηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός και ηθοποιός κ. Μαριάνα Μαρτέλη.

pantokrator2

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους εκπαιδευτικούς Χαρά Ρόρρη-Κανδύλη, Λίνα Σαρακίνη και  Ευγενία Πετροπουλου, τον ποιητή Διονύσιο Γεωργακόπουλο και το μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου  Νάνσυ Τζανετοπούλου, που απήγγειλε το ποίημα του δημοσιογράφου και ποιητή κ. Ανδρέα Καπογιάννη. Επίσης η κ. Ανέτα Γεωργουλοπούλου  με τον δικό της τρόπο τραγούδησε τραγούδια της Ξενιτιάς, μέσα από παραδοσιακούς στίχους της Λαογραφίας μας. Tην επιμέλεια της παρουσίασης των εικόνων που συνόδευαν την εκδήλωση είχε η εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνα Δημοπούλου,  ενώ στο τέλος το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συντελεστές της εκδήλωσης.

pantokrator4

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος