FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοτελές Τελωνειακό Γραφείο στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 16-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

teloneio-katakolou

Ουσιαστική επαναφορά των Τελωνειακών Υπηρεσιών

Οι τελωνειακές υπηρεσίες επιστρέφουν στο Κατάκολο με διευρυμένη μορφή και αυτοτελή υπηρεσία, που όμως υπάγεται διοικητικά στο Τελωνείο Κυλλήνης. Μετά την αναδιάρθρωση των Τελωνειακών Υπηρεσιών από το Υπουργείο Οικονομικών και την ουσιαστική κατάργηση του Τελωνείου Κατακόλου, στην περιοχή λειτουργεί μόνο ένα κλιμάκιο μόνο τις ημέρες που υπάρχει ανάγκη και κυρίως για να εξυπηρετηθεί η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων. Πλέον με βάση απόφαση που υπεγράφη στις 9 Αυγούστου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 18 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο των αναδιάρθρωσης της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων και των Περιφερειακών Τελωνειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), δημιουργεί ή αναπροσαρμόζει υπηρεσίες.

Ανάμεσα στις αλλαγές που επέρχονται είναι και η σύσταση Τοπικού Τελωνειακού Γραφείου – επιπέδου αυτοτελούς γραφείου στο Κατάκολο, που θα υπάγεται στο Τελωνείο Κυλλήνης. Συνολικά η σχετικά απόφαση αφορά δέκα περιοχές που δημιουργούνται τέτοιες υπηρεσίες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΦΕΚ 2538 Τεύχος Β’ της 18/9/2016 «Συνιστούμε τα κατωτέρω δέκα Τοπικά Τελωνειακά Γραφεία (επιπέδου Αυτοτελούς Γραφείου), τα οποία υπάγονται σε Τελωνεία Α΄ ή Β΄ τάξης: α) Πόρτο-Λάγος (στο Τελωνείο Ξάνθης), β) Σιάτιστας (στο Τελωνείο Καστοριάς), γ) Λάρκο (στο Τελωνείο Στυλίδας), δ) Κατακόλου (στο Τελωνείο Κυλλήνης), ε) Αλιβερίου και Σκύρου (στο Τελωνείο Χαλκίδας), στ) Πύλου (στο Τελωνείο Καλαμάτας), ζ) Τήνου (στο Τελωνείο Σύρου), η) Πυθαγορείου (στο Τελωνείο Σάμου) και θ) Τυμπακίου (στο Τελωνείο Ηρακλείου)».

Πρόκειται επί της ουσίας για τροποποίηση της αριθμ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/8-4-2014 (Β΄/865, 1079 και 1846) απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Εκείνο που δεν είναι ακόμα γνωστό είναι ποια θα είναι η δύναμη της υπηρεσίας, πόσα άτομα θα απασχολεί και ποιες υπηρεσίες θα καλύπτει. Επίσης μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια, είναι άγνωστη η κατάσταση του κτιρίου που στέγαζε το Τελωνείο Κατακόλου και αν υπάρχει εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών, αν και στο παρελθόν είχε αναφερθεί πως όλα είχαν μεταφερθεί στο Τελωνείο Κυλλήνης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος