FOLLOW US: facebook twitter

Αυλαία Πανελλαδικών με Βιολογία αύριο Τρίτη για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων πέφτει αύριο με το μάθημα της Βιολογίας, γενικής παιδείας και προσανατολισμού.

Την Παρασκευή, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα Λατινικά της Ομάδας Προσανατολισμού (Ο.Π.) Ανθρωπιστικών Σπουδών, την Χημεία της Ο.Π. Θετικών Σπουδών και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας της Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίστηκαν από την φιλολογική ομάδα του ΑΛΜΑ κλιμακούμενης δυσκολίας, κάλυπταν ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης και απευθύνονταν σε άρτια προετοιμασμένους μαθητές με προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τα θέματα της Χημείας, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό του φροντιστηρίου κ. Γιώργο Δεββέ κάλυπταν ιδιαίτερα μεγάλη έκταση της διδακτέας ύλης και στο σύνολό τους κρίνονται πιο απαιτητικά σε σχέση με αντίστοιχα άλλων ετών. «Πολλά ζητούμενα αντλήθηκαν από το κεφάλαιο της Χημικής Ισορροπίας ενώ δύσκολη θεωρείται στο σύνολό της η απόδοση της  θεωρίας. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει το Γ1 σε ένα σημείο. Συνολικά παρατηρείται αλλαγή στην μορφή και τη διατύπωση των ερωτημάτων του διαγωνίσματος ενώ απαραίτητο εφόδιο για τη σωστή προσέγγισή τους αποτελεί η κριτική σκέψη και η συνδυαστική ικανότητα του μαθητή».

Τέλος τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, χάρισαν «χαμόγελα» στους υποψηφίους σύμφωνα με την κ. Έφη Βαγγοπούλου καθώς δεν παρουσίασαν ασάφειες και δυσκολίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος