FOLLOW US: facebook twitter

Αυλαία με χαμόγελα: Ολοκληρώθηκαν χθες οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΓΕΛ- Αύριο για τα ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Με την εξέταση στην Ιστορία και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας έπεσε χθες η «αυλαία» των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ενώ για τα ΕΠΑΛ τα διαγωνίσματα ολοκληρώνονται αύριο. Τα θέματα που επιλέχθηκαν χαρακτηρίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς «σαφή» και «χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες».

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από σήμερα έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 29 Ιουνίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Καλά αποτελέσματα σε όλους ευχήθηκε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Β. Δημητρέλλος.

 

«Ένα μόνο σκαλοπάτι στην ανηφόρα της ζωής»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, επισήμανε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις διενεργήθηκαν στο Νομό με άψογο και σε κλίμα ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους καθηγητές – και τους διοικητικούς συνεργάτες της διεύθυνσης – που διεκπεραίωσαν το έργο αρμονικά και με πνεύματα συνεργασίας, καθένας μέσα από το ρόλο που ανέλαβε, διαμορφώνοντας για τους μαθητές μας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον προκειμένου να δώσουν το δικό τους αγώνα

Θέλω κυρίως όμως να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές των σχολείων της Π.Ε Ηλείας που πειθαρχημένα και μεθοδικά συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Και επιθυμώ να τους ευχηθώ, με την ευκαιρία, να έχουν καλά αποτελέσματα, να προχωρήσουν με επιτυχία και στην επιλογή των σχολών και να έχουν πρόοδο στη ζωή τους μετά το σχολείο.

Η εισαγωγή στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχία. Δεν είναι όμως παρά ένα μόνο σκαλοπάτι στην ανηφορική σκάλα της όλης διαδρομής. Η μη επίτευξη αυτού του στόχου, εξάλλου, δεν λογίζεται για αποτυχία, παρά είναι κι αυτή μια χρήσιμη εμπειρία, απ’ αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίησή τους είναι στο χέρι του καθενός.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους. Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι».

Οι καθηγητές του φροντιστηρίου «Άλμα» σχολιάζουν: «Σαφή και χωρίς δυσκολίες»

Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής παιδείας χαρακτηρίστηκαν από τη φιλολογική ομάδα του φροντιστηρίου «Άλμα» εύκολα προσβάσιμα για τους μαθητές που είχαν καλύψει την ύλη και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. «Η δόμηση του διαγωνίσματος προσιδιάζει στις περσινές εξετάσεις, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι οι πηγές που έπρεπε να επεξεργαστούν οι μαθητές ήταν σαφείς και αντίστοιχες με αυτές που βρίσκονται στο σχολικό βιβλίο με απόρροια οι μαθητές να προσεγγίσουν υψηλές βαθμολογίες».

Όσον αφορά τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, όπως τόνισε η ομάδα Μαθηματικών του φροντιστηρίου, κρίνονται σαφή και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. «Τόσο τα ζητούμενα της θεωρίας όσο και των ασκήσεων μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος