FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-ΠΑΟ Βάρδας 1-0: Ο Κέρι «χτύπησε» στο 95΄

Ημερομηνία: 04-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Φάση από το χθεσινό ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους Κέρι, Λιόση.

 

Με γκολ του αρχισκόρερ του Αστέρα, κρίθηκε το ηλειακό ντέρμπι

Δέκα δευτερόλεπτα απέμεναν μέχρι να συμπληρωθεί το 5λεπτο των καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο Ηλείος διαιτητής, Γιάννης Καλογεράκος και η τύχη έμελε να χαμογελάσει στον Αστέρα, στο χθεσινό ηλειακό ντέρμπι, για την 8η αγωνιστική στον 5Ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Δημητρίου που ήταν από τους κορυφαίους της Βάρδας, επιχείρησε να απομακρύνει τη μπάλα στη γωνία της μικρής περιοχής, ο Κέρι έβαλε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε σε αυτόν και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Καπούταγλη. Έτσι, κρίθηκε το ντέρμπι, ένα παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί απ’ όλους καθώς ήταν κακό ποιοτικά με ελάχιστες φάσεις. Η νίκη αυτή διατήρησε τον Αστέρα στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +1 από τον Βλαχιώτη, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή στη Λακωνία. Ο ΠΑΟΒ, που είχε χθες δύο παίκτες που έπαιξαν τραυματίες, τους Κωνσταντινίδη, Νικολόπουλο, ισοβαθμεί στα όρια της ζώνης με τον Παναρκαδικό.

 

Τα σχήματα και το άγονο α΄ ημίχρονο

Ο Τίμος Καβακάς άφησε στα κιτάπια του το σύστημα με τα τρία στόπερ και παρέταξε επιθετικό σχήμα (4-4-2), με Καβουσάκη γκολκίπερ, Αρβανίτη, Σταθάκη στο κέντρο της άμυνας, Παγώνη και Παπαδόπουλο στα άκρα, Ρόβα και Μπανούση αμυντικά χαφ, Κέρι δεξιά και Κυριάκο αριστερά στη μεσαία γραμμή και Μαρουκάκη, Μπαρμπαρούση στη γραμμή κρούσης. Ο Ηλίας Φωτόπουλος παρέταξε τους γνωστούς έντεκα, σε σύστημα 4-2-3-1, με Καπούταγλη στα γκολπόστ, Ανδριέλο, Δημητρίου στόπερ, Π. Πολίτη δεξιά και Καρούτη αριστερά στην άμυνα, Λιόση και Γ. Πολίτη κόφτες και η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μελετίδη ήταν οι Ντόμας (δεξιά), Κωνσταντινίδης (αριστερά) και Νικολόπουλος στο κέντρο. Το α΄ ημίχρονο κύλησε με τον Αστέρα να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά στημένη ομάδα της Βάρδας. Μάλιστα από το 25΄ και μετά άρχισαν οι «γιόμες» που αποδείχτηκαν εύκολη λεία για τους ψηλόσωμους Δημητρίου, Ανδριέλο. Καλή φάση ούτε για δείγμα!

 

Πίεσε από το 70΄ και μετά ο Αστέρας

Στο β΄ ημίχρονο, ο Καβακάς πήρε ρίσκα με την είσοδο του επιθετικογενούς Σταθάτου στη θέση του αμυντικογενούς Ρόβα, ενώ αντικατέστησε και τα πλάγια μπακ, προκειμένου να πιέσει με φρέσκα πόδια τα άκρα του ΠΑΟΒ. Στο 66΄ ο Μαρουκάκης ζήτησε έντονα πέναλτι  σε επαφή που είχε με τον Ανδριέλο, αλλά ο Καλογεράκος δεν διαπίστωσε παράβαση και μετά το 70΄ οι «βυσσινί» κατασκήνωσαν έξω από τη περιοχή των πρασίνων. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στο 76΄. Ο Κέρι σούταρε από πλάγια δεξιά, απέκρουσε με γροθιές ο Καπούταγλης, ακολούθησε νέο δυνατό σουτ του Σταθάκη, απέκρουσε ξανά ο Καπούταγλης, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατευθύνθηκε προς την εστία, ο Δημητρίου με κεφαλιά την πρόλαβε και νέα κεφαλιά του Μαρουκάκη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας συνέχιζε να πιέζει και στο 79΄ η κεφαλιά του Μπαρμπαρούση, από σέντρα του Τόρες από δεξιά, πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Τόρες λίγο μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα έληγε ισόπαλο, ο Κέρι στο 95΄ κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, έβαλε την κόντρα στο σουτ-διώξιμο του Δημητρίου, η μπάλα του έκανε το χατίρι και λύτρωσε τους 600 περίπου Αμαλιαδίτες φιλάθλους. Οι  50 φίλοι του ΠΑΟΒ πάντως,  παρά την απογοήτευσή τους, χειροκρότησαν τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθειά τους να κρατήσουν το μηδέν.

 

Αστέρας: Καβουσάκης, Παγώνης (75′ Μπουζούρας), Παπαδόπουλος (81′ Μπουτσικάκης), Σταθάκης, Αρβανίτης, Μπανούσης, Κυριάκος (58′ Τόρες), Ρόβας (71′ Σταθάτος), Μαρουκάκης, Κέρι, Μπαρμπαρούσης.

ΠΑΟ Βάρδας: Καπούταγλης, Λιόσης, Καρούτης, Νικολόπουλος (81′ Σιδέρης), Δημητρίου, Ανδριέλος, Γ. Πολίτης, Ντόμας (90΄+Παλιάτσας), Μελετίδης (90+’ Καλογερόπουλος), Κωνσταντινίδης (62′ λ.τρ. Χούσα), Π. Πολίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος