FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-Διαγόρας Βραχνεΐκων 1-0: Λύτρωση στο 90’

Ημερομηνία: 16-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με πέναλτι-γκολ του Κέρι οι «βυσσινί»  έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή

Ο Αστέρας έστω και δύσκολα πήρε το τρίποντο κόντρα στον Διαγόρα Βραχνεΐκων με 1-0, χθες στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας, παρουσία 700 περίπου φιλάθλων και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, με το απόλυτο των βαθμών, τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Κέρι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις, πέναλτι που κέρδισε στο 90΄ ο Μαρουκάκης. Ο Τίμος Καβακάς παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3-4-3, με τον Καβουσάκη γκολκίπερ, Αρβανίτη, Σταθάκη, Κασάπη στο κέντρο της άμυνας, φουλ μπακ τους Μπουζούρα (δεξιά), Μπουτσικάκη (αριστερά), Ρόβα και Ενγκουέμ αμυντικά χαφ και η τριάδα της επίθεσης ήταν οι Κέρι, Τόρες και Μαρουκάκης.

 

Ο Θωμάς κράταγε το μηδέν

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά για να πιέσει την εστία του Διαγόρα και μόλις στο 2ο λεπτό ο Κέρι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Α. Τρίγκας λίγο έλειψε να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του με το κεφάλι, αλλά ο τερματοφύλακας του Διαγόρα, Άρης Θωμάς έδιωξε σε κόρνερ. Επόμενη καλή φάση για τον Αστέρα, που είχε συντριπτικά την εδαφική υπεροχή και κλήθηκε να σπάσει τη σφικτή άμυνα των Πατρινών, στο 27΄. Ο Τόρες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μαρουκάκης έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Θωμάς, η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι στον Ενγκουέμ, ο οποίος σούταρε αλλά ο Θωμάς και πάλι απέκρουσε με γροθιές.  Τρία λεπτά μετά, ο Τόρες σέντραρε από δεξιά, ο Μαρουκάκης έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Θωμάς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια. Και ενώ ο Αστέρας δεν έκανε γκολ, λίγο έλειψε να το κάνει ο Διαγόρας στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Ο Γεωργαντόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας σε αντεπίθεση, έφτασε απέναντι από τον Καβουσάκη αλλά σούταρε άουτ!

 

Χαμένες ευκαιρίες και πέναλτι στο 90΄

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Αστέρας πίεσε για το γκολ, με τον Μπαρμπαρούση να περνάει δίπλα στον Μαρουκάκη και είχαμε ξανά αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στο 59΄, ο Κυριάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Θωμάς απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, ο Μπαρμπαρούσης πήρε το ριμπάουντ, επιχείρησε σκαστό σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Διαγόρα απέκρουσε με γροθιές. Δύο λεπτά μετά, κόρνερ του Κυριάκου από αριστερά, πλασέ του Κέρι στο πρώτο δοκάρι λίγο άουτ και στο 78΄ ο Μπουζούρας σέντραρε από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μπαρμπαρούση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, στο 90΄ ο Μαρουκάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας με πλάτη στο τέρμα, στη γωνία της μικρής περιοχής, προσπάθησε να γυρίσει , ο Α. Τρίγκας τον αγκάλιασε και τον γκρέμισε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κόλλιας να υποδείξει σωστά το σημείο του πέναλτι (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι). Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Κέρι και λύτρωσε την ομάδα του (1-0).

Καλύτεροι από τον Αστέρα, που έχασε πολλές ευκαιρίες, οι Αρβανίτης, Μπουζούρας, Κέρι.

 

Αστέρας: Καβουσάκης, Μπουζούρας, Μπουτσικάκης (68΄ Σταθάτος), Κασάπης (37΄ Μπανούσης), Αρβανίτης, Σταθάκης, Ενγκουέμ (52΄ Κυριάκος), Ρόβας, Μαρουκάκης, Κέρι, Τόρες (46΄ Μπαρμπαρούσης).

Διαγόρας Βρ.: Θωμάς, Παναγόπουλος, Κωστής (70΄ Αθανασόπουλος), Πετρόπουλος, Ν. Τρίγκας, Α. Τρίγκας, Κυριακόπουλος, Παπαδόπουλος (79΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μιχαηλίδης (53΄ Μούκα), Γεωργαντόπουλος, Λαμπρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος