FOLLOW US: facebook twitter

Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά: Προληπτικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και φορείς της Ηλείας χθες στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 21-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ξεκίνησε από το χαμόγελο του μικρού Ανδρέα, συνεχίζει τη δράση του στην Ηλεία, με ακόμα μια κίνηση για τα παιδιά του τόπου. Η κινητή μονάδα «Ιπποκράτης» είναι εδώ, στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας και θα παραμείνει εκεί έως τις 24 Νοεμβρίου για να προσφέρει προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο στους μικρούς μαθητές. Χθες έγινε η έναρξη της δράσης με δεκάδες παιδιά, παρουσία των φορέων, που στηρίζουν την κίνηση αυτή.

Το μέλος του ΔΣ του «Χαμόγελου» Γιάννης Λαμπρόπουλος σε δηλώσεις του για τη νέα αυτή δραστηριότητα στην Ηλεία, επισήμανε πως το θέμα της πρόληψης έχει ένα κυρίαρχο ρόλο στο Χαμόγελο του Παιδιού. «Τα τελευταία 15 χρόνια έχει ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής με τρεις μεγάλες μονάδες που διαθέτει το «Χαμόγελο».

Μια από αυτές, ο Ιπποκράτης, είναι στην Αμαλιάδα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς έχει ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, με δυνατότητα περίπου 40 παιδιών την ημέρα. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι τα παιδιά είναι πολύ παραπάνω και αυτό είναι σημαντικό έργο που θα επιτελέσουν οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας».

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την μεγάλη προσέλευση παιδιών. «Γίνεται μια προσπάθεια από το «Χαμόγελο», τα νοσοκομεία, το δήμο, τον οδοντιατρικό σύλλογο, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εμείς τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε προληπτική ιατρική για τα παιδιά σχολικής ηλικίας εδώ» σχολίασε ο δήμαρχος.

Ο αντιπρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Περικλής Παπαγεωργακόπουλος, μίλησε και αυτός για την προσπάθεια που γίνεται και έχει αγκαλιάσει ο σύλλογος, που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια στενά με το «Χαμόγελο» έχοντας προωθήσει το θεσμό της «οδοντιατρικής υιοθεσίας» με τους οδοντιάτρους της Ηλείας να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του «Χαμόγελου» στο νομό.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζέβλας από την πλευρά του τόνισε πως «Με χαρά συνεργαζόμαστε με το «Χαμόγελο» γιατί είναι γνωστή η φροντίδα που έχει για όλα τα παιδιά και ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε δύσκολες συνθήκες.

Η πρόσβαση στο γιατρό μπορεί να μην είναι πια τόσο εύκολο και δεδομένη με αποτέλεσμα μεγάλες ομάδες να αποκλείονται από την υγεία. Ως εκ τούτου κινητοποιήθηκαν όλες οι δομές τις εκπαίδευσης οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν με ζηλευτό τρόπο που δείχνει το ενδιαφέρον τους για την υγεία των μαθητών».

Από το Γ.Ν. Ηλείας ο διοικητής Κώστας Διαμαντόπουλος και ο υποδιοικητής Γιάννης Λέντζας μίλησαν τόσο για την προσωπική τους εμπειρία ως εθελοντές γιατροί σε δομές και δράσεις του συλλόγου αλλά και την στήριξη που πρέπει να παρέχεται. «Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν αποτελεί μια τυπική οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα.

Αποτελεί οργανικό τμήμα του συστήματος Υγείας και Κοινωνικής φροντίδας στη χώρα μας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι το Χαμόγελο του Παιδιού χρειάζεται στήριξη και η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας θα είναι κοντά του σε κάθε δραστηριότητα»… είπε ο κ. Διαμαντόπουλος. Ο Γιάννης Λέντζας επισήμανε πως «… ο σύλλογος έχει μια πολυσήμαντη δραστηριότητα η οποία δεν εξαντλείται μόνο για τα κακοποιημένα ή εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Αφορά την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας στις παιδικές ηλικίες. Αυτό δείχνει και η σημερινή δραστηριότητά του. Έχει γιατρούς – εθελοντές όλων των ειδικοτήτων που εξετάζουν τα παιδιά ώστε να πάμε στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λέντζας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος