FOLLOW US: facebook twitter

Αρκετές οι ελλείψεις σε προσωπικό στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αναφέρθηκαν προβλήματα και με την μεταφορά των μαθητών

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ υποστηρίζουν ότι η μεταφορά σε γενικές γραμμές εξελίσσεται κανονικά

Με πολλά προβλήματα ξεκινά την φετινή σχολική χρονιά το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, που αν και παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού δυναμικού του, εν τούτοις έχει ακόμα πολλές ελλείψεις κυρίως σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Φέτος το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας θα έχει 3 τομείς και 8 ειδικότητες. Οι τρεις τομείς είναι ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος,  Διοίκησης και Οικονομίας και τέλος ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας που επανήλθε από πέρυσι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εγγραφές μαθητών που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώθηκαν χθες με εξαίρεση τις μεταγραφές, υπάρχει αύξηση μαθητών και στους τρεις τομείς, οι οποίοι όμως πάσχουν από εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς τα λειτουργικά κενά στο 2ο ΕΠΑΛ είναι 12 και αφορούν καθηγητές γενικής αλλά και καθηγητές σε ειδικότητες.

Ο Τομέας Γεωπονίας και γεωτεχνικών είναι ο μοναδικός στην Ηλεία και έχει πολύ μεγάλη ζήτηση καθώς δημιουργεί και μεγάλες προοπτικές σε έναν νομό με ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα. Παρ΄όλα αυτά, όπως επισημαίνει και ο Δ/ντής του σχολείου κ. Κωνσταντούλας, δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να λειτουργήσει επί της ουσίας, καθώς απουσιάζουν 7 καθηγητές για να έχει επάρκεια. Ο Τομέας Διοίκησης έχει… 2 -3 κενά και μόνο ο Τομέας Υγείας είναι πλήρης. «Για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε  κανονικά, επιβάλλεται άμεσα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, γιατί ενώ έχουμε αύξηση του αριθμού των μαθητών και μάλιστα από πολλά χωριά του δήμου Ήλιδας αλλά και από άλλους δήμους ειδικά στον Τομέα Γεωπονίας – Γεωτεχνικών που ανοίγει σοβαρούς επαγγελματικούς δρόμους στους μαθητές σε έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε καθηγητές και γενικής αλλά κυρίως ειδικοτήτων. Άμεσα λοιπόν πρέπει να γίνουν προσλήψεις.»

Αντιμετώπισαν προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών

Ωστόσο ένα άλλο θέμα το οποίο έθιξε ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, είναι εκείνο της μεταφοράς των μαθητών, όπου την πρώτη και δεύτερη τουλάχιστον μέρα, πολλοί από τους μαθητές που έρχονται από χωριά, αντιμετώπισαν πρόβλημα αφού τους ζητήθηκε μισό εισιτήριο από το ΚΤΕΛ Ηλείας. Μάλιστα όπως μας είπε ο κ. Κωνσταντούλας σε όλους τους μαθητές έχει δοθεί βεβαίωση για την έκδοση των μαθητικών δελτίων, οπότε λογικά δεν έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα απευθύνθηκε και στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας, καθώς την δεύτερη μέρα κάποιοι μαθητές κυρίως από την Βάρδα αλλά και από ορισμένα χωριά, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο γιατί δεν είχαν να καταβάλλουν εισιτήριο περίπου 8 ευρώ με επιστροφή. Γι αυτό και ζητά άμεσα να λυθεί αυτό το θέμα.

Πρόεδρος ΚΤΕΛ Ηλείας «Δεν υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών »

Η Πρωινή απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Χρήστο Δημακόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι η μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται κανονικά από το ΚΤΕΛ και στα μισθωμένα βάσει της σύμβασης λεωφορεία και σε εκείνα της γραμμής εφόσον όμως οι μαθητές παρουσιάζουν βεβαιώσεις από τα σχολεία που φοιτούν. Όσον αφορά την περίπτωση του 2ΟΥ ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, ο κ. Δημακόπουλος τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει παρά μόνο από παράλειψη, γιατί μπορεί οι συγκεκριμένοι μαθητές να μην έδειξαν στον οδηγό τη βεβαίωση.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί γενικότερα προβλήματα, ορισμένες περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρετε εφόσον ισχύουν, είναι μόνο από παράλειψη ή παρεξήγηση και παρακαλούμε να αναφέρονται για να λύνονται και επί τόπου.

Γ. Γεωργιόπουλος «Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα»

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μίλησε στην Πρωινή και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επισημαίνοντας και εκείνος ότι σε γενικές γραμμές δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα αφού η μεταφορά γίνεται αυτή τη στιγμή βάση της περσινής σύμβασης με το ΚΤΕΛ ενώ είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την φετινή σεζόν. Τόνισε ωστόσο ότι μπορεί με την νέα ΚΥΑ που αποκλείει αρκετές κατηγορίες μαθητών λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων κλπ, να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, όμως αν κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται ειδικό χειρισμό, αυτός μπορεί να υπάρξει από την πλευρά της Περιφέρειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος